Receptai
Citrinos sultyse marinuotos obuolių skiltelės
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1 ½ kg rūgštokų obuolių
Pirmajam marinatui:
1 l vandens
100 ml spirituoto acto (12%) arba 50 ml gryno acto (24%)
2 šaukšteliai druskos
Antrajam marinatui:
500 ml vandens
500 ml cukraus
150 dl šviežiai išspaustų citrinos sulčių
Veiksmai :
1. Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite į 4-8 skilteles, priklausomai nuo obuolių dydžio.
2. Sumaišykite visus pirmojo marinato ingredientus ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Sudėkite supjaustytus obuolius į dubenį ir užpilkite šiltu marinatu. Palaikykite per naktį. Nupilkite marinatą.
3. Užvirinkite visus antrojo marinato ingredientus. Užpilkite marinatą ant obuolių . Palaikykite, kol atvės. Išpilstykite į šiltus ir krupščiai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
Tinka vartoti su :
Patiekite kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.Šaltinis : http://www.dansukker.com/
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Įvairių tautybių atstovai susėdo restorane už stalo ir visi užsisakė po stiklą vyno. Bet kai atnešė vyną tai paaiškėjo, kad pas visus vyne plaukioja musė. Švedas pareikalavo naujo vyno į tą patį bokalą. Anglas - pakeisti vyną ir bokalą. Suomis išėmė musę, o vyną išgėrė. Rusas išgėrė vyną kartu su muse. Kinietis suvalgė musę, bet vyno negėrė. Žydas ištraukė musę iš vyno ir pardavė kiniečiui. Lietuvis išgėrė du trečdalius vyno, o po to paprašė vyną pakeisti. Norvegas pasiemė musę ir išėjo žvejoti. Airis susmulkino musę vyne ir pasiuntė bokalą anglui. Amerikonas pradėjo teismini procesą prieš restoraną ir pareikalavo $65 mln. už padarytą moralinę žalą. Skotas griebė musę už gerklės šaukdamas: Tuoj pat išspjauk vyną, kurį esi išgėrusi!