Receptai
Irisų fondiu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1/2 stiklinės rafinuoto cukraus pudros, 1/2 stiklinės demeraros cukraus, 1/2 stiklinės kondencuoto pieno, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, stiklinė riebios grietinėlės, vienu ar kitu metų laiku gaunamų vaisiųVeiksmai :
1. Cukraus pudrą ir cukrus /290/">demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondencuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa.
2. Kukurūzų krakmolo tyrelę, grietinėlę ir likusį kondensuotą pieną supilkite į cukrų prikaistuvyje, kurį pastatykite ant viryklės ir laikykite tol, kol atsiras tąsūs gumulai. Ant šiltos viryklės maišykite, kol gumulai ištirps. Fondiu turėtų būti tamsios karamelės spalvos.
3. Mišinį perpilkite į fondiu indą. Kuo dažniau maišykite, kad neprisviltų. Ištirpintus irisus tuojau pat duokite į stalą su šviežiais ant iešmo suvertais vaisiais. Irisų fondiu galite patiekti ir dubenyje, padėtame ant padėklo su ant iešmo suvertais vaisiais.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Karštas fondiu - Nevalgykite mėsos tiesiai nuo fondiu šakutės – mėsa labai karšta ir galite nusideginti burną ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Joja kaubojus per preriją. Joja savaitę. joja antrą. Maistas baigėsi. Valgyti nori. Staiga žiūri miškelis, o ten laužas dega. Dūmai tik rūksta. Prijoja jis arčiau. Žiūri vienas indėnas mėsą kepa. Kaubojus, pribėgo prie laužo atsipjovė didelį gabalą mėsos ir kad valgo, ir kad valgo. Viską suvalgęs galvoja, kad reikėtų ką nors indėnui pasakyti, kalbą užmegzti, tad ir sako: -klausyk, man jūsų vadas kažko labai nepatinka. Indėnas: - nepatinka, nevalgyk.