Receptai
"JAUNYSTĖ"
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Papločiams: 7-8 baltymų 250g cukraus pudros 250g riešutų - geriausiai lazdynų vanilinio cukraus citrinos rūgšties Kremui: 200-300g sviesto likę kiaušinio tryniai 1-2 šaukštai cukraus 100g šokolado arba 2-3 šaukšteliai tirpios kavos vanilinio cukraus razinų romo arba konjakoVeiksmai :
Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis turi ne tiek kepti, kiek džiūti, todėl reikia palikti praviras orkaitės dureles. Kremui reikia sviestą išsukti iki purios masės. Atskirai išsukti trynius su cukrumi ir sukant supilti sviestą . Jei dedama šokolado, jį reikia ištirpinti ir sukant supilti į kramą. Jeigu dedama tirpios kavos, miltelius suberti tiesiai į kremą. Paskaninti vaniliniu cukrumi , rome mirkytomis supjaustytomis razinomis. Gautu kremu pertepti baltymų papločius, aptepti viršų. Puošti pasitelkus savo išmonę.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Gal kas galit parasyt zefyrini krema ,kaip ji gamint ir gal tuo paciu -kaip pagamint tortuka !Jaunyste"?
Cia nesamone, jaunystes tortas su zefyriniu kremu, o ne sviestiniu.
Sis tortas yra musu seimos megstamiausias, bet pagamintas pagal si recepta jis tikrai nera skanus. O visa skoni gadina kremas.
ar skanus gaunasi sis tortas? nes jis mano megstamiausias
siaip jaunystes tortas vienas is mano skaniausiu. o skanus gaunasi is sito recepto ka?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad tešla geriau kiltų - Į duonos tešlą įdėtas nedidelis kiekis cukraus padės jai geriau iškilti. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kaip vadinasi įrenginys, pro kurį matome nutolusius dangaus kūnus? Teisingai, teleskopas. O įrenginys, pro kurį matome labai smulkius objektus? Aišku, mikroskopas. Dabar sunkesnis klausimas - įrenginys, leidžiantis matyti tai, kas paviršiuje, kai patys esame po vandeniu? Teisingai, periskopas. O įrenginys, leidžiantis matyti kiaurai sienas? Ėhė, neatsimenate. Gal nė nežinote? Nekokia erudicija. Teks jums pakuždėti: tas įrenginys vadinasi langas.