Receptai
Jautiena troškinta aluje
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
500g jautienos40g riebalų, druskos, pipirų
1 svogūnas
1 šaukštas garstyčių
1/2 l tamsaus alaus
kmynų
susmulkintos citrinos žievelių
keletas duonos plutelių
Veiksmai :
Svogūną sutarkuoti arba smulkiai sukapoti ir sumaišyti su druska, pipirais, garstyčiomis. Mišiniu įtrinti mėsą ir palaikyti ją ne mažiau kaip 30 minučių šaltai. Paskui pakepinti įkaitintuose riebaluose, užpiliti alumi, įdėti kmynų, susmulkintą citrinos žeivelę, duonos plutelių ir ištroškinti sandariai uždengtame inde ant mažos ugnies. Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį. Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, apkeptais griežčiais. Vietoj salotų tinka rauginti agurkai.
Skanaus
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Ramunai, siaip jautiena (ypatingai kumpis) turi buti troskinama ne maziau 1,5 valandos, o kumpis - 2 val. Marinato nebutona nuvalyti, nes jis minkstina mesa, ypac garstycios
Kazkas ne iki galo paaiskinta. Jautiena gavosi kieta ikast neimanoma. Kiek laiko jau troskinti? Ar deti pakepinti jautiena su marinatu ar marinata nuvalyti?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Daržovių ir vaisių šaldymas - Daržoves, prieš jas sušaldydami, privalote apvirinti. Dauguma vaisių sušaladomi cukraus sirupe....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Rževskis, kai baliuje prisisgerdavo, pradėdavo kabinėtis prie damų nekreipdamas dėmesio nei į jų grožį, nei į jų amžių, nei į jų lytį...