Receptai
Jogurto desertas su vyšniomis ir apkepintais avižų dribsniais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
2 puodeliai gryno (plain) neriebaus (low- fat) jogurto;3 valg.š. medaus (arba pagal skonį);
1 mažas apelsinas, “zested” (nutarkuota vien geltonoji žievelės dalis, neliečiant šviesios);
1 puodelis vyšnių;
1 valg.š. cukraus;
1/2 puodelio avižų dribsnių, apkepintų.
Veiksmai :
1.Sudėkite jogurtą, medų ir apelsino nutarkuotą žievelę (zest) į dubenį ir gerai išmaišykite. Šaldykite (šaldytuve, ne kameroje) mažiausiai 4 val., leisdami atsirastti vientisam skoniui. 2.Išimkite kaulelius iš vyšnių, apibarstykite jas cukrumi ir taip pat šaldykite 4 val. 3.Kai jau esate pasirengę patiekti į stalą, sudėkite avižas į aukštą peršviečiamą stiklinę taurę ir sluoksniais dėkite jogurtą, vyšnias, dar vieną sluoksnį jogurto ir kelis arbatinius šauštelius avižų dribsnių. Tą patį pakartokite ir dėdami į kitas tris stiklines. Gražus, sluoksniuotas desertas. Pastaba: desertas gali būti iš anksto gaminamas prieš 1- 2 valandas ir laikomas atšaldytas (tik ne šaldymo kameroje) kol ateis laikas patiekti. Avižas kepinti keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies apie 2- 3 minutesTinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Taškymas riebalais - Jeigu kepate ar skrudinate produktus, kurie linkę taškytis riebalais, stalviršius aplink viryklę apdėliokite senais popieriais. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Daktare, kai aš liežuvio galiuku prisiliečiu prie folgos, kurioje prieš tai kepė bulvės, tai man dilgčoja galvą už ausies. Ką tai galėtų reikšti?
- Kad jūs turite per daug laisvo laiko!