Receptai
Kūčių obuolių pyragas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1000g šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos, 600g obuolių, 120g cukraus, 2g maltų cinamonųVeiksmai :
Iš 1000g atlaidintos šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos iškočioju keturis 29x29 cm dydžio plonus lakštus. 600g obuolių nulupu, išpjaustau sėklalizdžius ir supjaustau labai plonomis skiltelėmis, juos atsargiai išmaišau su 100 cukraus ir 2g maltų cinamonų. Mažą 29x29 cm kepimo skardą patepu aliejumi, išbarstau miltais, ant skardos dedu vieną tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir uždengiu kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuoju 3 kartus. Pyragą pabarstau 20g cukraus ir kepu 180 C temperatūroje apie 40 min. Šį pyragą patiekiu su trintomis braškėmis.
Vincentas Sakas (Pagal mane tai yra pats skaniausias iš visų man žinomų obuolių pyragų, todėl jį kepu tik Kūčių vakarienei.)
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Atrodo voisai nieko ; D
Turbūt labai skanus...
na as jo dar negaminau ,bet jei nk geresnio nerasiu tai teks isbendyti si recepta
man tai panasiau i karbonada prikimsta obuoliu... nepykit uz pasisakyma :( o jis tikrai toks skanus? :)
as jo neragavau tik toki panasu jis labai skanus pats skaniausiais pasauli.
patikekit labai skanus
o atrodo irg i ne kaip jovalas
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pyragų kepimas formose - Kepdami tortus, pyragus, prieš pildami tešlą į skardą ją patepkite sviestu ir gausiai pabarstykite džiūvėsėliais. Toks būdas geriau apsaugos kepinį nuo prilipimo, taip pat susidarys labai graži plutelė....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Dispetčeri, dispetčeri! Kalba lėktuvas 1324, kalba lektuvas 1324. Mūsų kompiuteris sugedo, mūsų kompiuteris sugedo. Ką daryti? -Kalba dispetčeris. Žaiskite su laptopais. Kartoju, žaiskite su laptopais.