Receptai
Limonccelo (klasikinė, itališka)
Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:

Jums prireiks :
- 1 litras spirito
- 17-20 geros kokybės prinokusių citrinų
- 1,5 litro vandens
- 750 gr cukraus
Veiksmai :
Labai švariai nuplauname ir nusausiname citrinas, jų paviršių galimą švelniai pabrūžinti metaliniu šepetėliu, kad geriau išsiskirtų eteriniai aliejai. Citrinas nuskutame labai labai plonai, kad visai prie žievelės neliktų baltojo minkštimo. Žieveles apipilame spiritu ir paliekame 3-4 savaitėms, kartais pateliuskuojame. Kai žievelės pradeda balti, jas išimame, išverdame iš vandens ir cukraus sirupą ir atvėsintą supilame į spiritą. Paliekame 2-3 dienas fermentuotis, tada išpilstome į butelius ir laikome šaldiklyje arba bent šaldytuve.
Tinka vartoti su :
Geriame šaltą. nepadauginkite. Dieviškas gėrimas, atperkantis jūsų pastangas. Degtinė tikrai limončelai netinka, maišyti gryną cukrų į spiritą irgi netinka. Laikykitės recepto.
Receptą atsiuntė: zina
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):padariau, kaip rašė, receptas - tobulas. Ragavau Italijoje, šitas niekuo nesisyrė. Bravo :)
puikus gėrimas, fantastiškas soknis, o ypač kvapas, taip ir kvepia pačia Italija
JĖGA
turbut zymiai padauginau
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Moteris prašo gydytojo: - Na, pasakykite man, koks aš gyvunas... - Ponia, jūs gi žmogus! - Na, koks aš žmogus? Ryte keliuosi susivėlusi kaip avis, į darbą lekiu alkana kaip sakalas, įsikimbu į troleibusą kaip bezdžionė ir važiuoju juo kaip zuikis, stumdydamasi kaip meška... Kol atvažiuoju, riejuosi su visais kaip kalė, išlipu apipešiota kaip višta, dirbu visą dieną kaip jautis, paskui kaip skalikas lakstau po parduotuves, apsikraunu kaip kupranugaris ir velkuosi namo kaip nuvarytas kuinas. Namie, ruošdama vakarienę, urzgiu ant vaikų kaip tigras, o ant kaimynų snypščiu kaip gyvatė. Grįžęs iš darbo vyras klausia: Katytė, valgis paruoštas? Visus pavalgydinu, paguldau vaikus miegoti, pati guluosi. Vyras, atėjęs į lovą, sako: Pasitrauk, karve, nes išsidrėbei kaip kiaulė. Na, argi aš žmogus, gydytojau?