Receptai
Slyvų tortas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
5 kiaušiniai 120 g cukraus pudros 110 g miltų 1 citrinos sulčių 1 šaukštas alkoholio 132 g cukraus 250 g margarino 0,75 stiklinės pieno 150 g džiovintų slyvų be kauliukų 2 šaukštai kakavos Biskvitas: 5 kiaušiniai , 120 g cukraus pudros, 100 g miltų, šaukštelis citrinos sulčių. Punšas: šaukštas alkoholio , 0,3 stiklinės virinto vandens, šaukštelis cukraus. Kremas: 200 g margarino , 0,75 stiklinės pieno , pilnas šaukštelis miltų, vanilinio cukraus, 150 g džiovintų slyvų be kauliukų, 2 šaukštai cukraus, citrinos sulčių. Glajus: 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai kakavos, 3 šaukštai cukraus, 2 šaukštai vandens.Veiksmai :
Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, miltų ir cukraus išvirti pudingą, ataušinti. Trinti margariną, dedant po šaukštą šalto pudingo ir po truputį citrinos sulčių. Po to suberti supjaustytas slyvas , įpilti šaukštelį alkoholio, išmaišyti. Vieną biskvito blyną padėti į tortinės dugną, pašlakstyti jį punšu, patepti kremu ir uždengti antruoju blynu. Indelyje išlydyti sviestą, supilti vandenį, suberti cukrų, kakavą ir maišant virti 2-3 val. Apipilti tortą glajumi ir papuošti. Biskvitą geriausiai iškepti iš vakaro.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Kodėl nusprendėte, jog liudininkas buvo išgėręs? - Jis įlindo į telefono būdelę, prabuvo joje valandą, ir išlindęs keikėsi, kodėl liftas neveikia.