Receptai
Ypatingasis obuolių tortas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Pakelis (500 g) šaldytos sluoksniuotos tešlos, šaukštas cukraus pudros, 1 kg obuolių , 4 šaukštai cukraus, stiklinė obuolių sulčių, apelsinas, cinamono lazdelė, šaukštas krakmolo, 500 ml. grietinėlės, 2 pakeliai vanilinio cukraus, melisos lapelių. Marcipanų masei: 50 g migdolų, 2 šaukštai cukraus, šaukštas vandens, šaukštelis acto, šaukštas citrinų sulčių.Veiksmai :
Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, kitus du aptepti marcipanų mase. 200° C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min. Iš dar karštų lakštų apvalia forma išspausti norimo dydžio apskritimus. Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir kiekvieną skiltelę supjaustyti skersai plonais griežinėliais. Papuošimui palikto obuolio nelupti, tik supjaustyti skiltelėmis. Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis. Obuolių sultis, cukrų, apelsino sultis ir žievelę užvirti, sudėti obuolio skilteles, nukelti nuo ugnies ir uždengus palaikyti 5 min. Paskui skilteles išgriebti, o į tą patį skystį suberti obuolių gabaliukus ir ant mažos ugnies pavirti 5 min. Į obuolių košę supilti truputyje vandens ištirpintą krakmolą, gerai išmaišyti ir ataušinti.Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tortą sluoksniuoti taip: „marcipaninis" tešlos lakštas, pusė obuolių košės, trečdalis grietinėlės, vėl „marcipaninis" lakštas, likusi obuolių košė, trečdalis grietinėlės, cukrauspudra apibarstytas tešlos lakštas. Tortą puošti likusia grietinėle, obuolio skiltelėmis ir melisos lapeliais.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Skaidrus sultinys - Sultinys bus skaidrus, įmetus į jį gabalėlį ledo ir užvirinus;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina zuikis pas lapę į namus. Pasibeldžia, duris atidaro mažas lapiukas. Zuikis klausia:
- ar mama yra?
- ne,
- o tėtis yra?
- ne nėra,
- o tai gal iš vyresnių brolių kas nors yra?
- irgi nėra
- tai tu visiškai vienas namuose?
- aha...
- ...ei, mažiau, gal į snukį nori gaut?