Receptai
Žąsis su obuoliais ir razinomis
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
4kg žąsies, 50g druskos, 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų, 2g džiovintų mairūnų, 1kg obuolių, 100 g razinų,Veiksmai :
4kg žąsį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite 50g druskos, išmaišytos su 3g maltų juodųjų pipirų, 3g džiovintų rozmarinų ir 2g džiovintų mairūnų ir palikite parai. 1kg obuolių nuskuskite, supjaustykite į keturias dalis, išpjaukite sėklalizdžius, išmaišykite su 100 g nuplautų ir nusausintų razinų. Įdarykite žąsį, užsiūkite, suvyniokite į foliją, dėkite skardon, aplink sudėliokite sveikus obuolius ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 3 val. Būtinai sekite, kad atskirai sudėti obuoliai neperkeptų ir neištižtų, - kai tik jie pasidarys minkšti, išimkite ir padėkite atskirai. Baigus žąsiai kepti, nuimkite foliją, nupilkite riebalus ir dar kepkite, laistant riebalais, kol gražiai apskrus.
Vincentas Sakas
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Ne, ponia Gintare, mėsytė bus kieta kaip pliauska :)
jusu receptas labai geras ir skanus.labai aciu
sveiki norejau paklausti ar anties mesyte bus minksta?
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Fondiu aliejaus įkaitinimas - Pasirūpinkite, kad neperkaitintumėte aliejaus. Patariama iš pradžių pakaitinti aliejų ant viryklės (iki 180 °C). Jei neturite termometro, įmeskite į aliejų mažą gabalėlį duonos. Jei jis per minutę paruduos, vadinasi aliejus pasiek...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Operacinėje po stalu trinasi katė.
- Miau!
Chirurgas:
- Škac iš čia!
- Miau!
- Eik lauk!
- Miau!
Chirurgas kažką atpjauna nuo paciento ir meta po stalu:
- Imk jau, kad tu paspringtum!