Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Kalėdinė antis su spanguolių padažu


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

2kg anties, 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Papuošimui keturi rauginti obuoliai, 50g tešlos, 10g rozmarinų šakelių,

Veiksmai :

Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų česnakų, 20g druskos, 5g maltų kalendrų, 5g maltų pankolių sėklų, 2g maltų cinamonų, 2g maltų gvazdikėlių, 2g maltų imbierų, 2g maltų juodųjų pipirų. Į vidų įkišu džiovintų kiečių šaką, jei neturite šio senovinio lietuviško prieskonio, galima ir be jo.  Pakabintu antį žemyn uodega į orkaitę arba ją užmaunu ant butelio su vandeniu ir, įjungus 50 laipsnių temperatūrą,  laikau 45 minutes. Po to įjungiu 180 laipsnių su konvekcija ir kepu 45 minutes. Baigus kepimo laikui, antį dar 15 minučių neatveriant durelių laikau orkaitėje. Keptą antį dedu ant ančiai skirtos didelės lėkštės, papuošiu keturiais raugintais obuoliais, 50g tešlos dekoru, 10g rozmarinų šakelėmis ir patiekiu į stalą. Padažinėje patiekiu 240g spanguolių padažo.

 

Vincentas Sakas 



Tinka vartoti su :

Spanguolių padažu

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

jurga ( 2010-03-05 13:40:16 )
as irgi bandžiau nesulaukus kaledu.tai pat buvo nuostabu.
larissa,spanguoliu padazas ( 2008-11-21 03:20:36 )
spanguoliu,cukraus ir vandens nedaug.verdi kol sutirsteja
airina ( 2008-09-17 00:50:43 )
isbandziau nesulaukus kaledu.nuostabu!
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

- Girdėjau, kad sudegė Jūsų fabrikas... - Tss, jis turi sudegti rytoj.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą