Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Garsusis Šilutės šokoladinis pyragaitis


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Garsusis Šilutės šokoladinis pyragaitis

Jums prireiks :

Biskvitui reikia:
90 g cukraus,
30 g maltų migdolų,
30 g kvietinių miltų D500,
2 kiaušinių ,
2 šaukštų alyvų aliejaus

Drėkinimui reikia:
100 g cukraus,
100 g vandens,
30 ml Krupniko,

 Vyšnių pertepui reikia:
100 g cukraus,
100 g vandens,
200 šaldytų vyšnių,
1 šaukštelio krakmolo

Šokoladiniam pertepui reikia:
5 kiaušinių baltymų,
25 g cukraus,
300 ml 30% grietinėlės,
200 g juodojo šokolado,
30 g stambiai maltos kavos,

Šokoladinei glazūrai reikia:
200 g juodojo šokolado,
200 ml 30% grietinėlės,
50 g gliukozės



Veiksmai :

Biskvitui išmaišyti persijotus miltus su maltais migdolais, alyvų aliejumi ir tryniais. Atskirai su cukrumi kietai suplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Tešlą plonu sluoksniu supilti į kepimo popieriumi išteptą skardą ir kepti 250ºС 5 minutes. Kas nemoka kepti biskvito, gali naudoti pirktinius šokoladinių biskvitų lakštus. Biskvito drėkinimui 100 g cukraus reikia ištirpinti 100 g vandens, užvirinti, atvėsinti ir supilti 30 g Krupniko ir juo apšlakstyti biskvitą, kurį po to žvejybos valu išilgai perpjauti į dvi dalis. Vyšnių pertepui iš 100g cukraus, 100 ga vandens užvirinti sirupą, sudėti atlaidintas šaldytas vyšnias , dar užvirinti ir sutirštinti išlaidintu krakmolu. Šokoladiniam pertepui pirmiausia su cukrumi kietai išplakti 5 kiaušinių baltymus , paskui taip pat kietai išplakti grietinėlę, po to garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir išmaišyti su stambiai malta kava. Ištirpintą šokoladą išmaišyti su plakta grietinėle ir kiaušinių baltymu. Puse pertepu aptepti vieną biskvito lakštą, apdengti kitu lakštu, išdėlioti paruoštas vyšnias ir aptepti likusiu šokoladiniu pertepu. Šokoladinę glazūrą paruošti ištirpinus verdančioje 200 ml grietinėlėje, 200 g juodojo šokolado ir 50 g gliukozės. Šia glazūra užpilti paruoštą biskvitą, atvėsinti ir gražiai supjaustyti. Šilutės cukrainėse ir kavinėse šie pyragaičiai būdavo patiekiami papuošti šokoladinėmis kavos pupelėmis arba kakavos ornamentais



Tinka vartoti su :

Autorius: Vincentas Sakas
Receptą atsiuntė: Vincentas Sakas

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

jurgita ( 2008-11-06 17:24:13 )
tj lb pujkus receptas, butinaj isbandysiu:)
Nicole ( 2008-10-30 18:56:47 )
Manau tai turetu buti puikaus skonio pyragas.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Miestietis berniukas kaime.
- Seneli, šitas arklys toliau nevažiuos.
- Kodėl?
- Aš mačiau, kaip iš jo visas benzinas išbėgo...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą