Receptai
Kiaušininis apkepas su karamelės padažu
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.Karamelei :
Stiklinė cukraus
1/4 stiklinės vandens
2.Apkepui :
1/2 stiklinės cukraus
1l pašildyto pieno
6 kaiušiniai
1 1/2 šaukšteliai vanilės esencijos
Veiksmai :
Paruoškite karamelę : įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tirpintu sviestu ištepkite aštuonias pusės stiklnės talpos ir karščiui atsparias formeles. Vidutinio didumo prikaistuvyje sumaišykite cukrų ir vandenį. Maišydami ant vidutinio karštumo viryklės kaitinkite tol, kol cukrus /19/">cukrus ištirps. Užvirinkite, sumažinkite viryklės karštumą ir pamažu virinkite 5-10 minučių arba tol, kol mišinys pavirs karamele. Tada nukelkite nuo viryklės. Į kiekvieną paruoštą formelę įpilkite truputį karšto mišinio ir įmaišykite, kad sienelės apliptų mišiniu.
Paruoškite pudingą : į prikaistuvį suberkite cukrų, supilkite pieną ir ant vidutinio karštumo viryklės, atsargiai maišydami, kaitinkite tol, kol cukrus /19/">cukrus ištrips. Kiaušinius su vainle plakite 2minutes, tada supilkite į šiltą pieną. Iškoškite į stiklainį. Kiaušinių ir pieno mišinį išpilstykite į kepimo formeles, kurias sustatykite į indą ir į jį pripilkite karšto vandens tiek , kad formelės ligi pusės būtų apsemtos. Kepkite 30 minučių, kol apkepas sustandės (įbedus ir ištraukus peilį, pastarasias turi būti sausas). Prieš duodami į stalą, ataušinkite ir šaldykite apie 6 valandas. Prieš išimdami apkepą, peiliu atsargiai apibraukite formelės pakraščiu ir kepinį apdairiai išverskite ant lėkštės. Jeigu reikia, formelę truputi pakratykite. Į stalą duokite su išplakta grietinėle ir, jeigu pageidaujate, su braškėmis.
Receptą atsiuntė Rasa iš Šiaulių.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Citrinos sultys - Jeigu jums reikia labai nedaug citrinos sulčių, pradurkite adata skylutę ir pro ją išspauskite sulčių. Citrina neišdžius ir dar ilgai galėsite ją laikyti...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tankai - tai peraugę traktoriai. O sraigtasparniai - tai mirusių tankų sielos