Receptai
Konservuoti grybai savo sultyse
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1kg grybų, 20g druskos, kmynų pagal skonį, lauko lapų pagal skonį, juodųjų pipirų
Veiksmai :
Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį. Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode. Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Atminčiai gerinti reikia - Atmintį gerinti padeda raudonosios daržovės: saldžiosios paprikos, morkos, pomidorai bei ankštinės daržovės. Taip pat naudingos visos uogos. Mėlynėse, braškėse, žemuogėse, juoduosiuose serbentuose gausu vitamino C ir medžiagų, stiprinanči...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kartą susitiko du draugai, šimtą metų nesimatę.
- Tai gal baltos padarom, ką?
- Gerai, tik kur?
- Kad ir pas mane namie.
- O tavo žmona nepyks?
- Ne, ji juk kurčnebylė, nieko nepasakys.
Štai ir geria draugai virtuvėje: butelis ant stalo, stiklinės pilnos... Staiga į virtuvę įbėga kurčnebylė žmona su duonos rieke rankoje, nusimauna kelnes, patrina riekę į p!zd@ ir išmeta per langą. Jos vyras paima žmonai už galvos, prideda sau prie klyno ir ant galvos užpila stiklinę degtinės.
Svečias sako:
- Na tai gi aš tik svečias šiuose namuose, nereikia čia tokių vaizdų.
- Nieko nieko, čia mes taip susikalbame. Matai - ji atėjo ir sako p!zdink duonos parnešti, o aš atsakau - čiulpk b%bį, lauke lyja.