Receptai
Linų sausainukai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1⅓ puodelio sviesto;1¼ puodelio cukraus;
1½ puodelio rudojo cukraus;
2⅓ puodelio skrudintų linų sėmenų;
3 dideli kiaušiniai;
1½ arb. šaukštelio vanilės;
3½ puodelio miltų;
1 valg. šaukštas sodos;
3 puodeliai avižinių miltų.
Veiksmai :
Dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, suberkite skrudintus linų sėmenis.
Kitame inde išplakite kiaušinius, suberkite vanilę ir supilkite į išsuktą sviestą . Miltus, avižinius miltus, sodą sumaišykite ir supilkite į masę. Viską gerai suminkykite, suformuokite 4 cm skersmens tešlos virveles. Jas sudėkite į šaldymo kamerą.
Atšaldytas virveles supjaustykite į 5 cm storio sausainius. Juos sudėkite į riebalais pateptą skardą, palikdami tarp jų 5 cm tarpus. Kepkite apie 13–15 minučių iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusius sausainius išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):man sunku buwo issikepti. viskas sudege, bandziau 2 syki isejo bet labai saldu buwo tai nesuprantu kaip ce kepti kaip ce daryti ? nzn ? o dar kai kepiau piraga wiskas isejo hmm o dabar galvoju kodel neiseina sausainiu ir dar vis galwoju is kur gauti dideliu,mizinisku ar minitiuriniu kiausiniu ? mano zmonai wiskas isejna as jos wis prasau kad ji padetu kepti bet wis jinai iswaziuoja i sale.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Pertrinta sriuba - Kad pertrinta sriuba nebūtų skysta, galima ją uždaryti sužiedėjusio pyrago minkštimu, išmirkytu sultinyje ir pertrintu per sietelį;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Einšteinas miršta ir patenka i dangų.
- Tu elgeisi gerai, tad išpildysiu vieną tavo norą,- sako dievas.
- Dieve, užrašyk man Visatos lygtį!
Dievas sėdasi ir rašo.
- Bet juk čia klaida!- beda pirštu Einšteinas
- Žinau... ką jau čia bepadarysi...