Receptai
Medaus tortas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai: 225g miltų, Po šaukštelį cinamono ir kepimo miltelių, 125g sviesto, Po 175g cukraus ir medaus, Po saują razinų, riešutų, migdolų drožlių, Šaukštelio imbiero, 100ml stiprios ataušintos kavos -likeris/513/">kavos -likeris/513/">kavos -likeris/513/">kavos , 2 standžiai išplauktų kiaušinių. Pertepti: smulkiai supjaustytų be sėklalizdžių konservuotų kriaušių, Paskrudintų ir susmulkintų lazdyno riešutų, razinų ir trupučio romo esencijos. Glajui: 3 šaukštai tirpios kavos -likeris/513/">kavos miltelių, 250g sviesto, Stiklinė miltinio cukraus, Taurelės kavos -likeris/513/">kavos likerio. Papuošti: lazdyno riešutų, dalį jų – susmulkintųVeiksmai :
Miltus su kepimo milteliais ir cinamonu išsijojame. Puode pakaitiname sviestą, cukrų ir medų, bet neleidžiame užvirti. Nukeliame puodą, sudedame razinas, riešutus, migdolo drožles, išmaišome ir ataušiname. Tyrę supilame į dubenį, įmaišome imbierą kavą, kiaušiniu, paskui miltus. Pusę tešlos dedame į apvalią formą, pertepame kriaušių mišiniu, užklojame likusia tešla. Kepame 180 laipsnių orkaitėje. Išimame ir ataušiname. Paruošiame glajų. Sviestą puriai ištriname su cukrumi, pilame kavą ir likerį. Padedame į šaldytuvą atšalti. Glajumi patepame torto šonus ir viršų, apiberiame riešutais.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukrus sustiprina pomidorų skonį - Į pomidorų padažą įdėkite šiek tiek cukraus – tai sustiprina pomidorų skonį. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Restorano klientas sako padavėjui: -Aš norėčiau to patiekalo, kurį valgo žmogus prie gretimo stalelio. -Gerai,- pašnibždomis taria padavėjas.- Aš jį pakviesiu prie telefono, o jūs tuo metu veikite.