Receptai
Menkė su obuoliais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
* 4 menkės gabaliukų
* šaukštelio cukraus
* 2 šaukštų sviesto
* 4 didelių nuluptų obuolių puselių
* 200 ml obuolių vyno
* 100 ml mėsos sultinio
* druskos
* pipirų
* sviesto (aptepti)
* garstyčių
Padažui:
* 200 ml grietinėlės
* šaukštelio aštriųjų garstyčių
* 0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių
* šaukšto smulkintų petražolių
Veiksmai :
Ištirpinti cukrų ir du šaukštus sviesto. Sudėti įpjautas obuolių puseles ir apkepti. Įpilti du šaukštus vyno ir troškinti, kol obuoliai suminkštės.
Žuvies gabaliukus pavirinti likusiame vyne ir sultinyje. Perdėti į sviestu pateptą skardą, pabarstyti druska ir pipirais, aptepti ištirpintu sviestu.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui aptepti garstyčiomis, išdėlioti obuolius, apibarstyti petražolėmis. Kepti dar 10 min.
Paruošti padažą: 100 ml likusio nuoviro perkošti. Supilti grietinėlę, pagardinti druska , prieskoniais ir pakaitinti. Padažą patiekti atskirai.
Tinka vartoti su :
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukruje paskrudintos bulvės - Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek cukraus, tada įdėkite bulvę ir šiek tiek pavartykite ją šiltoje keptuvėje. Kai bulvės įgauna gražią šviesiai rudą spalvą, jos yra paruoštos. Patiekite jas kartu su kiaulienos kepsniu ir raudonaisiais kop...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kas būtų, jeigu arklys prarytų kopėčias ? Taptų žirafa. Kodėl žirafos toks ilgas kaklas ? Todėl, kad galva labai toli. Ką gausime sukryžminę žirafą su šuniu ? Hibridą, galintį aploti žemai skrendančius lėktuvus. ö Guli didelis, panašus į maišą, iš “M” raidės. Kas ? Mamuto kojinė. Kaip sugauti raudoną mamutą? Reikia sugauti paprastą ir tol sukti aplink galvą, paėmus už straublio, kol mamutas paraudonuos. Kaip sugauti žalią mamutą? Su šia užduotimi nesun-kiai susidorosite, jeigu paaukosite keliolika kibirų žalių dažų. Kaip “suveikti” mėlyną mamutą, jeigu po ranka daugiau mamutų nėra? Reikia pakviesti žalią mamutą mėlyniauti. Pilkšvame fone dvi skylės. Kas? Mamuto straublys.