Receptai
Mėsos apkepas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Ingridientai |
Kiekis |
Kiauliena |
0.8-1 kg |
Svogūnai |
2-3 vnt |
Česnakai |
6 skiltelės |
Obuoliai |
3-4 vnt |
Morkos |
2 vnt |
Fermentinis sūris |
150 g |
Majonezas |
100 g |
Prieskoniai |
|
Pipirai |
|
Druska |
|
Veiksmai :
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas... :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu... :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika... Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja - galima uždengti folija...
Receptą atsiuntė: Solveiga
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):tuoj kepsim :D
Tikrai lb skanus apkepas,isbandyta.cool!aciu!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad geriau atsidarytų stiklainiai - Pastovėjusius konservų stiklainius su užsukamais dangteliais lengviau atidarysite jei prieš tai pašildysite. Taip pat pamėginkite užkišti šaukšto galiuką už dangtelio krašto ir šiek tiek atplėšti nuo stiklainio. Taip pateks oro, dangtelis ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
-Ko tokia susirupinus?
-Vyro nesulaukiu.Pries pora valandu isejo katino skandint ir negrizta.
-Ar verta taip jaudintis del katino?
-Katinas jau pries valanda grizo...