Receptai
Mėsos apkepas
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Ingridientai |
Kiekis |
Kiauliena |
0.8-1 kg |
Svogūnai |
2-3 vnt |
Česnakai |
6 skiltelės |
Obuoliai |
3-4 vnt |
Morkos |
2 vnt |
Fermentinis sūris |
150 g |
Majonezas |
100 g |
Prieskoniai |
|
Pipirai |
|
Druska |
|
Veiksmai :
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
P. S. aromatas namie buvo fantastiškas... :rolleyes: Ir išvis gavosi labai labai skanu... :ax: Mėsą (naudojau sprandinę) pagardinau Viduržemio jūros prieskonių mišiniu bei adžika... Jeigu matysis, kad apkepo viršus stipriai ruduoja - galima uždengti folija...
Receptą atsiuntė: Solveiga
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):tuoj kepsim :D
Tikrai lb skanus apkepas,isbandyta.cool!aciu!
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nepageidaujamas avienos kvapas - Jei norite panaikinti specifinį avienos kvapą, pamirkykite ją virintame šaltame vandenyje, į kurį įpiltą acto ir įdėta lauro lapelių, pipirų. Taip pat galite dėti svofūno ar česnako. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Gyvenimas - tai lenktynės, kur kiekvienas siekia pirmauti tam, kad finišuotų paskutinis.