Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Obuolių sūris


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1kg obuolių,
400g cukraus,
cinamonas.



Veiksmai :

Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti, sudėti į dubenį ir, užpylus cukrumi, palikti stovėti 24 val. Susikaupusį skystį supilti į puodą, įdėti cinamono ir virti, kol pusė jo išgaruos. Tada suberti obuolius ir virti maišant, kol per masę perbraukus šaukštu, ji iškart išsilygins. Košę sukrėsti į sūrmaišį ir laikyti sausai 4-6 dienas.

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

ingrida ( 2012-09-28 16:36:14 )
vidai, kiek laiko dziovinate orkaiteje? o jei pas mane orkaite ne elektrine?
alma ( 2012-09-22 18:31:13 )
Labai skanus suris gavosi
Kristina ( 2012-09-18 13:44:56 )
O aš nemoku virti suriu.tai tdl ir apsilankiau čia:)dbr meginsiu virt pati.
gita ( 2011-10-30 14:20:15 )
ačiū už receptus, dabar bandau virti pagal komentarų nuorodas, o su išpilstymu, sugalvojau kitaip, man patogesniu būdu, tik nežinau ,kaip gausis, patarkite, ruošiuosi pilstyti išvirtą obuolių masę į indus ir po to džiovinti, ar visgi geriau į audinį, kad ruošinys vienodai reaguotų džiūdamas su oru....
Vidas ( 2011-10-23 11:30:38 )
Visiška nesąmonė. mano močiutė, mama, dabar jau ir pats gaminu obuolių sūrius. receptas toks: kibiras 10l. nuluptų ir supjaustytų obuolių, 1 kg. cukraus. Laikau parą. Tada sultis verdu apie 0,5 val. kol lieka sirupas (pradeda virti labai smulkiais gausiais burbuliukais). Tada supilu obuolius ir verdu apie 40-50min. maišant. Su mentele perbraukus - lieka griovys, tai reiškia galima baigt virimą. Tada paimu marliuką, krečiu masę, užlankstau galus. Gaunasi 8 sūriai. juos pusdieniui paslėgiu, o paskui džiovinu orkaitėje. Po 3-4 d. jis jau geras. laikau marliukuose neišvyniotą šaldytuve. Išsilaiko iki kito derliaus. Jei kam neaišku - klauskite.
monika ( 2010-09-09 17:33:55 )
neiseina orkaiteje,gavosi KOSE
joana ( 2010-09-09 09:35:21 )
gal kas orkaiteje kaitino obuolius,sako gerai iseina,nesitasko,nesvyla,nei maisyt nereikia
virejas konditeris ( 2009-09-09 16:31:46 )
laba diena laibai skanus sūris as dedu 5 kg obuoliu ir 1 kg cukraus .ce dar is mono probobutes receptas :D
xD ( 2009-09-05 12:18:07 )
skanu lb
Valė ( 2008-10-02 12:09:09 )
Jau viriau šiemet iš 20 kg antaninių obuolių, gavosi 9 didoki sūreliai. Darbo nemažai, bet verta... Kas mėgsta rūgštesnius, 7 kg obuolių tikrai pakanka 1.2 kg cukraus. Laikiau supjaustytus ir užpiltus cukrumi obuolius 2 paras, atsiradusį skystį nupyliau, obuolių gabalėlius dar suverčiau į marlės skudurus ir pakabinusi leidau nuvarvėti. Skystį supyliau į aliuminį didelį puodą ir ilgai - 2 val. viriau ant stiprios ugnies, kol išgaravo vanduo ir liko tamsios putos, po to suverčiau obuolių gabalėlius ir viriau apie 1.5 val. intensyviai maišant. Kadangi masė jau būna tirštoka, visai netykšta, baigiant virti jau laikosi ant mentės, nedrimba. Sudėjus dar mažų obuolių gabalėlių, paverdu 2-3 min., bus mozaika. Sudedu į maišelius nuo cukraus, jokių sūrmaišių nebūtina, sutrombuoju, užlenkiu kraštą maišelio ir paslegiu, o rytojaus dieną išimu, dedu ant padėklo, uždengiu marle ir padedu šiltai, dabar džiūsta. Visiškai nelaša iš jų joks sirupas. Reikia vartyti kas kelios dienos. Labai gražūs, kvepia..., tikiuosi bus skanu, savaitgalyje virsiu dar puodą.... Sėkmės Jums.
sajana ( 2007-04-16 09:56:58 )
Cukraus per daug vienam kilogramui obuolių Aš 7 kg. obuolių dedu 1,5 kg cukraus.
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Alfredas, Fortunatas, Tarvainas, Kintvilė.

Pasveikink!

Anekdotas

Reklama: "Firma "Canon" pristato naujos kartos fotoaparata, panaikinanti raudonu akiu efekta! O specialiai Rusijos rinkai pristatome ypatinga modeli - panaikina ne tik raudonu akiu, bet ir raudonos nosies efekta..."

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą