Receptai
Pikantiška duona su abrikosais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
25 g mielių saldžiai tešlai3 dl drungno vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
2 valgomieji šaukštai geltonojo cukraus
500-550 ml kvietinių miltų
100 ml rupių miltų
100 ml saulėgrąžų
100 ml sezamo sėklų
100 g džiovintų abrikosų
½ valgomojo šaukšto čiobrelių
Veiksmai :
Supjaustykite abrikosus kubeliais.
Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta.
Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol pasidarys putli. Suteikę tešlai norimą formą maždaug 45 min. palikite kilti (kol dvigubai padidės).
Nustatykite 180° temperatūrą ir 20-30 min. kepkite orkaitės viduryje. Duona bus iškepusi tuomet, kai pabarbenę į duoną išgirsite garsą tarsi stuksentumėte į tuščiavidurį daiktą,.
Šaltinis : http://www.dansukker.com
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Spaudžiant citrinų sultis - Spaudžiant citrinos sultis, nereikia per smarkiai spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kupranugariukas klausia mamos:
- Mamyte! O kam mums tokios didelės kanopos?
- Mes, sūneli, esame dykumos laivai, mums reikia patogiai vaikščioti smėliu.
- Mamyte! O kam mums reikalingos kupros?
- Mes, sūneli, esame dykumos laivai, mums reikia kaupti jose maistą ir vandenį.
- Mamyte! O kam mums tokios didelės lūpos?
- Mes, sūneli, esame dykumos laivai, o dykumoje iš valgių vien spygliai…
- Mamyte, tai aš viską suprantu, bet kam mums tokie “navarotai” zoologijos sode?