Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Plovas (2)


Sudėtingumo lygis:


Plovas (2)

Jums prireiks :

  • 400 g. avienos arba jautienos;
  • 400 g. ilgagrūdžių ryžių;
  • 4 didelių morkų;
  • 4 vidutinių svogūnų;
  • 1 galvutės česnako;
  • Poros lauro lapelių;
  • 100 ml. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1 a. š. grūstų pipirų;
  • 1 a. š. kumino.


Veiksmai :

Paprastai plovas verdamas specialiame storasieniame ketaus  puode `kazane`, tačiau tiks ir paprastas ketinis arba storo dugno plieninis puodas.

Pirmiausia susmulkiname riešuto dydžio gabaliukais mėsą, rutuliukais arba šiaudeliais morkas ir pusžiedžiais svogūnus ir išlukštentas česnakas (pastarąjį galima dėti galvute, bet tada prieš valgant reikėtų ištraukti). Puode įkaitinamas aliejus ir sudedama mėsa, pagardinama visais prieskoniais.  Viskas troškinama ant mažos ugnies. Po 10 minučių dedamos daržovės. Jei jos šviežios - troškinamos 10 min., jei senos žieminės - apie 15 min. Tada į puodą dedame porą kartų vandenyje perplautus ryžius. Viskas užpilama šiltu vandeniu, kad apsemtų apie 1 cm virš ryžių paviršiaus. Vandenį geriau pilti per didelį šaukštą, kad nesusidarytų `skylė`. Plovas verdamas kol išverda ryžiai ir nebelieka vandens, tada ugnis išjungiama ir leidžiama plovui 5 min. `pailsėti` ir tik tada atsargiai viskas išmaišoma. Šio plovo kiekio užteks bent 8 žmonių kompanijai.

Skanaus!


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

- Oficiante, jūsų šnicelio skonis toks, lyg tai būtų nunešiota, katino privaryta šliurė, įtrinta svogūnais!
- Oooo.... Kiek suprantu, jūs turite didelę patirtį ir esate ragavęs įvairių dalykų...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą