Receptai
Plovas (2)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- 400 g. avienos arba jautienos;
- 400 g. ilgagrūdžių ryžių;
- 4 didelių morkų;
- 4 vidutinių svogūnų;
- 1 galvutės česnako;
- Poros lauro lapelių;
- 100 ml. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. druskos;
- 1 a. š. grūstų pipirų;
- 1 a. š. kumino.
Veiksmai :
Paprastai plovas verdamas specialiame storasieniame ketaus puode `kazane`, tačiau tiks ir paprastas ketinis arba storo dugno plieninis puodas.
Pirmiausia susmulkiname riešuto dydžio gabaliukais mėsą, rutuliukais arba šiaudeliais morkas ir pusžiedžiais svogūnus ir išlukštentas česnakas (pastarąjį galima dėti galvute, bet tada prieš valgant reikėtų ištraukti). Puode įkaitinamas aliejus ir sudedama mėsa, pagardinama visais prieskoniais. Viskas troškinama ant mažos ugnies. Po 10 minučių dedamos daržovės. Jei jos šviežios - troškinamos 10 min., jei senos žieminės - apie 15 min. Tada į puodą dedame porą kartų vandenyje perplautus ryžius. Viskas užpilama šiltu vandeniu, kad apsemtų apie 1 cm virš ryžių paviršiaus. Vandenį geriau pilti per didelį šaukštą, kad nesusidarytų `skylė`. Plovas verdamas kol išverda ryžiai ir nebelieka vandens, tada ugnis išjungiama ir leidžiama plovui 5 min. `pailsėti` ir tik tada atsargiai viskas išmaišoma. Šio plovo kiekio užteks bent 8 žmonių kompanijai.
Skanaus!
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Nemerkti į fondiu - Nemerkite į aliejų per daug maisto tuo pačiu metu, nes aliejus pradės putoti, gali persipilti per kraštus. Be to, staigiai sumažės aliejaus temperatūra; ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Oficiante, jūsų šnicelio skonis toks, lyg tai būtų nunešiota, katino privaryta šliurė, įtrinta svogūnais!
- Oooo.... Kiek suprantu, jūs turite didelę patirtį ir esate ragavęs įvairių dalykų...