Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Prancūziški lietiniai su plaktos grietinėlės kremu


Šalis: Prancūzija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

Lietiniai:

  • 100 g. kvietinių miltų
  • 25 g. kakavos
  • 1/4 šaukštelio smulkiosios jūros druskos
  • 1 šaukštas smulkiojo cukraus
  • 2 paplakti vidutiniai kiaušiniai
  • 1 šaukštas lydyto sviesto, papildomai keli gabaliukai kepti
  • 300 ml. nenugriebto pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Šokoladinis padažas:

  • 100 g. kokybiško juodojo šokolado (apie 70 proc. kakavos)
  • 15 g. nesūdyto sviesto
  • 1 ar 1/2 šaukšto skysto medaus
  • 70 ml. nenugriebto pieno

Kremas:

  • 250 ml. tirštos grietinėlės (48 proc.)
  • 2-3 šaukštai smulkiojo cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Priedai:

  • 4 šaukštai pakepintų migdolų drožlių
  • įcukrintų apelsino žievelių



Veiksmai :

6-8 porcijos

Lietiniams į dubenėlį susijokite miltus, kakavą, druską ir įmaišykite cukrų. Viduryje padarykite duobutę, supilkite paplaktus kiaušinius, lydytą sviestas /29/">sviestas /29/">sviestą, pieną ir vanilės ekstraktą. Viską maišykite, kol bus vienalytė tešla, bet jos nepermaišykite. Palikite stovėti arba šaldykite mažiausiai 30 minučių. Šokoladiniam padažui mažais gabaliukais sulaužykite šokoladą ir sumeskite į karščiui atsparų dubenėlį, pakabintą ant puodo su verdančiu vandeniu. Sudėkite sviestas /29/">sviestas /29/">sviestą, medų, retkarčiais pamaišykite. Kai produktai išsilydys, puodą nukaiskite ir į maišomą masę pamažu pilkite pieną. Turite gauti vienalytį padažą. Jei reikia, prieš patiekdami valgį padažą šiek tiek pašildykite. Ruošdami kremą dubenėlyje iki standžių putų išplakite grietinėlę kartu su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Uždenkite ir, kol tieksite, laikykite šaltai. Kepkite lietinius. Nustatykite vidutinę kaitrą, į nesvylančią keptuvę, įmeskite gabaliuką sviestas /29/">sviesto. Keptuvę pavartykite, kad sviestas lygiai pasklistų dugnu. Įpilkite nedidelį samtelį tešlos ir vėl pakraipykite keptuvę, kad tešla plonai pasklistų jos dugnu. Kepkite apie pusnatros minutės, kol tešla sutirštės ir lietinio apačia gelsvai parus. Apverskite jį ir vėl kepkite 1 minutę. Įdėkite lietinį į šiltą lėkštę ir užklokite virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų. Iš tešlos iškepkite kitus lietinius. Juos kraukite vieną ant kito, tik tarp jų padėkite pergamentinio popieriaus lapų. Vieną lietinių pusę ištepkite kremu ir apibarstykite pakepintais migdolais. Lietinį sulenkite perpus ir taip uždenkite kremą, tada dar kartą sulenkite pusiau. Lietinį įdėkite į lėkštę ir apšlakstykite šokoladiniu padažu. Dar šiek tiek užbarstykite pakepintų migdolų ir, jei norite, papuoškite įcukrinta apelsino žievele.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Natalija, Panteleonas, Žintautas, Svalia, Sergijus.

Pasveikink!

Anekdotas

Atejo i mokykla Petriukas visai baltas. Mokytoja jo klausia: -Kodel tu toks baltas, gal sergi? -Ne, tiesiog mama mane siandien nuprause.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą