Receptai
Prancūziški lietiniai su plaktos grietinėlės kremu
Šalis: Prancūzija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Lietiniai:
- 100 g. kvietinių miltų
- 25 g. kakavos
- 1/4 šaukštelio smulkiosios jūros druskos
- 1 šaukštas smulkiojo cukraus
- 2 paplakti vidutiniai kiaušiniai
- 1 šaukštas lydyto sviesto, papildomai keli gabaliukai kepti
- 300 ml. nenugriebto pieno
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Šokoladinis padažas:
- 100 g. kokybiško juodojo šokolado (apie 70 proc. kakavos)
- 15 g. nesūdyto sviesto
- 1 ar 1/2 šaukšto skysto medaus
- 70 ml. nenugriebto pieno
Kremas:
- 250 ml. tirštos grietinėlės (48 proc.)
- 2-3 šaukštai smulkiojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Priedai:
- 4 šaukštai pakepintų migdolų drožlių
- įcukrintų apelsino žievelių
Veiksmai :
6-8 porcijos
Lietiniams į dubenėlį susijokite miltus, kakavą, druską ir įmaišykite cukrų. Viduryje padarykite duobutę, supilkite paplaktus kiaušinius, lydytą sviestas /29/">sviestas /29/">sviestą, pieną ir vanilės ekstraktą. Viską maišykite, kol bus vienalytė tešla, bet jos nepermaišykite. Palikite stovėti arba šaldykite mažiausiai 30 minučių. Šokoladiniam padažui mažais gabaliukais sulaužykite šokoladą ir sumeskite į karščiui atsparų dubenėlį, pakabintą ant puodo su verdančiu vandeniu. Sudėkite sviestas /29/">sviestas /29/">sviestą, medų, retkarčiais pamaišykite. Kai produktai išsilydys, puodą nukaiskite ir į maišomą masę pamažu pilkite pieną. Turite gauti vienalytį padažą. Jei reikia, prieš patiekdami valgį padažą šiek tiek pašildykite. Ruošdami kremą dubenėlyje iki standžių putų išplakite grietinėlę kartu su cukrumi ir vanilės ekstraktu. Uždenkite ir, kol tieksite, laikykite šaltai. Kepkite lietinius. Nustatykite vidutinę kaitrą, į nesvylančią keptuvę, įmeskite gabaliuką sviestas /29/">sviesto. Keptuvę pavartykite, kad sviestas lygiai pasklistų dugnu. Įpilkite nedidelį samtelį tešlos ir vėl pakraipykite keptuvę, kad tešla plonai pasklistų jos dugnu. Kepkite apie pusnatros minutės, kol tešla sutirštės ir lietinio apačia gelsvai parus. Apverskite jį ir vėl kepkite 1 minutę. Įdėkite lietinį į šiltą lėkštę ir užklokite virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų. Iš tešlos iškepkite kitus lietinius. Juos kraukite vieną ant kito, tik tarp jų padėkite pergamentinio popieriaus lapų. Vieną lietinių pusę ištepkite kremu ir apibarstykite pakepintais migdolais. Lietinį sulenkite perpus ir taip uždenkite kremą, tada dar kartą sulenkite pusiau. Lietinį įdėkite į lėkštę ir apšlakstykite šokoladiniu padažu. Dar šiek tiek užbarstykite pakepintų migdolų ir, jei norite, papuoškite įcukrinta apelsino žievele.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Bulvienė ir rūgščios daržovės - Į bulvienę rūgščias daržoves dėkite baigiant virti, kitaip bulvės bus kietos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Na, tyrimai rodo, kad šlapimo pūslėje pas jus smėlis, inkstuose - akmenys, o plaučiai - užkalkėję.
- Daktare, suraskite dar ir plytų, tada galėsiu pradėti statybas!