Receptai
Pyragas su alyvomis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.kepimo milteliai, šaukštelis druskos, 30g. kapoto sviesto, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, 1/2 stiklinės prinokusių be kauliukų ir supjaustytų alyvų, šaukštas susmulkintų šviežių rozmarino lapų, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės vandens, dar vienas šaukštas pieno, dar du šaukštai tarkuoto parmezano sūrio.
Veiksmai :
2 stiklinės miltų, sumaišyti su kepimo milteliais, šaukštelis druskos, 30g. kapoto sviesto, pusė stiklinės tarkuoto parmezano sūrio, 1/2 stiklinės prinokusių be kauliukų ir supjaustytų alyvų, šaukštas susmulkintų šviežių rozmarino lapų, 1/2 stiklinės pieno, 1/4 stiklinės vandens, dar vienas šaukštas pieno, dar du šaukštai tarkuoto parmezano sūrio.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių. Skardą iįtepkite aliejumi arba ištirpintu sviestu ir pabarstykite miltais. Į dubenį per sietelį išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir druską. Sudėkite sukapotą sviestą . Pirštų galiukais trinkite sviestą su miltais, kol mišinys pasidarys purus. Suberkite parmezaną, alyvas, rozmarino lapus ir sumaišykite. Sumaišykite pieną su vandeniu ir supilkite į sausus produktus. Maišykite, kol tešla pasidarys tąsi. Tešlą išverskite ant miltais pabastytos lentelės ir minkykite, kol joje neliks gumulėlių. Iš tešlos padarykite gumulą ir kočiokite maždaug 2cm storumo skrituliu. Tešlą padėkite į paruoštą skardą. VIrtuviniu peiliu tešloje padarydami gilias įpjovas, pasižymėkite aštuonias porcijas. Suvilgykite pienu ir apibarstykite sūriu. Kepkite 25 minutes arba tol, kol tešla pagels ir apsitrauks plutele.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
žuvies nevirkite - nevirkite žuvies ant kaitrios ugnies, nes taip išvirta žuvis bus kieta, o sultinys neskaidrus...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kapinės. Prie duobkasio prieina vyriškis ir sako:
- Kai aš mirsiu, ant antkapio tegu užrašo: “Čia guli geras žmogus - bankininkas”.
Duobkasys:
Po du į duobę neguldom…