Receptai
Rudens mišrainė konservavimui
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
2 kg pomidorų2 kg paprikos
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1stilinė aliejaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto (arba nubrauktas šaukštas citrinos rūgšties)
druskos pagal skonį (apie 4 nubrauktus šaukštus)
Veiksmai :
Pomidorus nuplauname, blanširuojame (įdedame kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to į šaltą vandenį, pakartojame tai 2 kartus), nulupame odelę, stambiai supjaustome. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuojame. Į puodą supilame aliejų, cukrų, actą, druską.Užvirus sudedame morkas , po 15 min., dedame papriką, dar po 15 min. – svogūnus. Verdame 15 min., dedame paruoštus pomidorus ir vėl šiek tiek paverdame. Ši mišrainė tinka prie visų mėsos, paukštienos patiekalų, labai skanu su kiaušiniene. Puikiai išsilaiko uždaryta stiklainiuose.Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kaip tik ieškautokio receptuko, nes matau turguje daug "mėsingų" paprikų parduodant. Reikės matomai šį receptuką išbandyti, nes tikrai paprastas ir nesudėtingas
labai skanu!
Mes tai vadiname "Lečo". Puikus receptukas. Kai norisi aštriau, galima aitriosios paprikos ir česnako pabaigoj įdėti.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kavos pupelių lukštenimas - Kavos pupelės gali būti lukštenamos dviem būdais: natūraliu, kai uogos yra džiovinamos saulėje ar džiovyklose tam, kad pupelės atsiskirtų nuo lukšto, o paskui mechaniškai lukštenamos; arba šlapio proceso metodu. Dažniausiai pupelės yra dž...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi du vyrai susėdę ant sofos...:
- O kam dievas sukūrė blondines??? - klausia pirmasis.
- Nes šunys iš šaldytuvo negali atnešti alaus.. - atsako kitas.
- O kam tada sukūrė brunetes??? - paklausė.
- Nes blondinės irgi negali.