Receptai
ŠACHMATINIS TORTAS
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Šokoladiniam biskvitui reikės: 6 trynių, 12 šaukštų cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 6 baltymų, 8 šaukštų miltų, 6 šaukštų krakmolo, 6 šaukštų kakavos, 4 šaukštų apelsinų likerio Įdarui ir papuošimui reikės: 1/2 stiklinės pieno, 700 g varškės, 10 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 apelsino sulčių, 3 šaukštelių želatinos, 2 stiklinių grietinėlės, plytelės kartaus šokoladoVeiksmai :
Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi , kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišykite, nenaudodami plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepkite sviestu. Į formą pridėkite tešlos ir išlyginkite paviršių. Kepkite 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Tešla bus iškepusi, jeigu įkišus medinį pagaliuką, ištrauktas jis bus sausas. Biskvitui leiskite ataušti, perpjaukite į tris dalis ir pašlakstykite jas likeriu. Dvi dalis supjaustykite maždaug 2 cm pločio žiedais (naudodama lėkštes, mažesnes lėkšteles, puodelius). Varškę sutrinkite su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpdykite, supilkite į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepkite plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėkite didžiausią biskvito žiedą (tokio pat dydžio kaip apačia). Jį taip pat patepkite kremu. Žiedus dėkite vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepkite kremu. Torto viršų aptepkite kremu ir išlyginkite paviršių. Šokoladą ištirpdykite, o kai sustings, drožkite stambias drožles ir jomis papuoškite tortą.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Baltas glajus - Glajus bus labai baltas, jei miltinį cukrų maišysite ne su vandeniu, o su pienu. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Deputatų suvažiavime pasisako Brežnevas:
- Draugai, jūs manote, kad aš čia skaitau iš popieriaus kablelis, ne, jūs labai apsirinkate, taškas.