Receptai
Šampano tortas
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Trapios tešlos papločiui: 50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus, 1 trynys, 100 g miltų. Biskvitinei tešlai: 50 g sviesto, 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 75 g krakmolo, 100 g miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių. Kremui: 1 stiklinė šampano, 2 šaukštai želatinos, 4 tryniai, 300 g grietinėlės. 1 stiklinė citrininio džemo, 300 g grietinėlės, 2 kiviai, spanguolių, biskvitinių sausainių, 0,5 stiklinės šampano biskvitui sulaistyti.Veiksmai :
Iš trapiai tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą, ją 30 min. palaikome šaltai. Tuomet iškočiojame lakštą, jį įklojame į tortinę formą ir iškepame paplotį. Atvėsusį jį patepame 5 šaukštais citrininio džemo.Iš biskvitinei tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir kepame 160C temperatūroje 30 min.Iškepusį ir atvėsusį biskvitą padaliname į du lakštus.Vieną lakštą dedame ant trapios tešlos lakšto ir sulaistome šampanu.Trynius, cukrų, citrinų sultis, šampaną supilame į dubenėlį ir įstatę į karštą vandens vonią suplakame.Įmaišome ištirpintą želatiną.Grietinėlę suplakame iki standžių putų.Trynių masei pradėjus stingti į ją įmaišome plaktą grietinėlę.Šiuo kremu pertepame biskvito lakštus (antrą lakštą taip pat sulaistome šampanu), torto šonus ir viršų.Į torto šonus įspaudžiame biskvitinius sausainius ir 30 min. laikome šaltai. Patiekdami tortą papuošiame plakta grietinėle, citrininiu džemu ir kiviais.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Traškių riekelių paslaptis - Pakepinti lašinukai nepaprastai tinka prie blynelių su obuoliais, kiaušinienės, makaronų su voveraitėmis ar bulvių košės su salierais. Tačiau tik tada, kai yra traškūs, o ne plaukioja riebaluose. Kaip juos tinkamai pakepinti? Mikrobangėje: be...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Siunčia tėvai iš kaimo į miestą savo sūnui telegrama: "Atsakyk greičiau, kaip sekėsi egzaminus laikyti.". Sūnus atrašo: "Viskas labai gerai, profesoriai sužavėti ir prašo rudenį pakartoti".