Receptai
Senovinė Kūčių šešių žuvų žuvienė
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
200g vandens, 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, 12g morkų, 12g svogūnų, 3g česnakų, 3g krapų, 3g petražolių, 100g sterko filė, 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų, 5g Trejų devynerių trauktinėsVeiksmai :
Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet gerai nuplautų česnakų, 3g krapų ir 3g petražolių kotų, sudėkite į žuvienę ir virkite 10-15 min. ant lėtos ugnies (jei smarkiai virs, tai bus drumstas sultinys), graibant susidariusias putas. Išvirus, maišelius išimkite, įdėkite 100g sterko filė arba kitos baltos be kaulų žuvies filė, ir dar pavirkite 5 min. Žuvies gabalus išimkite ir padėkite šiltai. Sultinį pagardinkite 2g druskos, 0,05g maltų juodųjų pipirų, ir, uždengus dangtį, pritraukinkite. Patiekiant, į sultinį įdėkite virtos žuvies gabalą, 0,5g ypatingai plonai supjaustytų džiovintų pomidorų šiaudelių, įberkite 0,01g džiovintų peletrūnų, 2g šviežių krapų šakelių ir dar įpilkite 5g Trejų devynerių trauktinės
Vincentas Saka
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip sūdyti sriubas - Mėsos sultinys sūdomas prieš baigiant virti, žuvies - pradėjus virti, grybų - baigiant virti;...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Tamsa sklinda šviesos greičiu tik į priešingą pusę!