Receptai
Špinatų lazanija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
* 6 lazanijos lakštai
Mėsos sluoksnis:
* 250 g maltos jautienos;
* 250 g maltos kiaulienos;
* 1 puodelis supjaustytų svogūnų;
* 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
* 400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
* 200 ml indelis pomidorų padažo;
* 150 ml indelis kečupo;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
* ½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Sūrio sluoksnis:
* 1 išplaktas kiaušinis;
* 500 g kaimiško sūrio;
* ¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
* 3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
* 300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
* ½ puodelio maltų linų sėmenų;
* ½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio.
Veiksmai :
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite.
10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu.
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.
Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.
Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.
Kepkite apie 30–35 minutes iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tinka vartoti su :
Tinka sausas raudonas vynas.Dabartinis recepto įvertinimas:
![](https://patiekalai.lt/images/reitingai/reitingas3.gif)
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Padažą salotoms pasigaminkite patys - Padažą salotoms nedidelėmis sąnaudomis galite pasigaminti patys. Sumaišykite citrinos sultis su alyvų aliejumi, įberkite cukranendrių cukraus ir įdėkite grūsto česnako. Skonį galite įvairinti kitais prieskoniais, pvz., šviežiais prieskonin...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas niekada nelipdavo po vieną laiptelį - dažniausiai šokdavo per du ar net per tris. Kartą, teta Veronika buvo ką tik išplovusi laiptinę jis šoko per visus penkis… paslydo, krito, vertėsi ir susilaužė koją. Gydytojas uždėjo ant kojos gipsą ir liepė daugiau laiptais nelakstyti.
Po mėnesio Petriukas klausia gydytojo:
- Gal man jau galima laiptais laipioti?
- Galima, tik atsargiai, - atsakė gydytojas.
- Kaip gerai, - atsiduso Petriukas, - kaip gerai, nes aš taip pavargau…
- Pavargai? - nusistebėjo gydytojas.
- Negi manote, kad lengva su šituo prakeiktu gipsu kasdien po kelis kartus į trečią aukštą balkonais laipioti? Vien kaimynai kaip pyksta…