Receptai
Sūrūs sausainukai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
3 puodeliai miltų;2 valg. šaukštai smulkaus cukraus;
1 arb. šaukštelis druskos ;
1 valg. šaukštas sausų mielių;
1 puodelis vandens;
1 valg. šaukštas sviesto arba margarino;
¼ puodelio skrudintų linų sėmenų;
1 kiaušinio trynys; pagal skonį stambios druskos (užbarstymui);
pagal skonį maltų linų sėmenų (užbarstymui).
Veiksmai :
Dideliame inde sumaišykite 1 puodelį miltų, cukrų, druską ir mieles. Kitame inde iki 50-550C pašildykite vandenį kartu su sviestu. Šį skystį supilkite į miltų masę ir gerai išmaišykite. Suberkite skrudintus linų sėmenis, likusius miltus ir išminkykite tešlą. Ją palaikykite riebalais išteptame inde, pastatytame šiltoje vietoje. Palaukite 45–60 minučių, kol tešla iškils. Iškilusią tešlą dar paminkykite 5 kartus ir padalinkite į 12 lygių porcijų. Jas iškočiokite virvelės forma, suformuokite riestainukus. Juos sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 5 minutes leiskite tešlai pakilti. Trynį išplakite su trupučiu vandens ir patepkite riestainukus. Ant viršaus užbarstykite stambios druskos ir maltų linų sėmenų. Kepkite apie 15 minučių, kol riestainukai gražiai paruduos.Tinka vartoti su :
Patiekite su krekeriais ir daržovėmis.
Receptą atsiuntė Renata
Receptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip suteikti žuviai naujo skonio - Šiek tiek pavolioję žuvį rudoje cukraus pudroje suteiksite jei naujo skonio. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mažasis Petriukas nuėjo į kiną ir mato, kaip jaunuolis, prisispaudęs prie merginos, sako:
– Tu ką nors jauti?
– Taip, brangusis.
– Ir ką tu jauti?
– Jaučiu, kad tu mane myli.
Kitą dieną Petriukas nuėjo į darželį, prispaudė kampe Marytę ir sako:
– Tu ką nors jauti?
– Ne.
Tada Petriukas dar stipriau prispaudžia mergaitę ir klausia:
– O dabar?
– Aha, į tualetą noriu.