Receptai
Švilpikai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
6 porcijoms paruošti reikia:7-8 bulvių;
2 kiaušinių;
3 šaukštų miltų;
1 šaukšto grietinės;
druskos.
Padažui:
2 džiovintų grybų;
1 šaukšto miltų;
1 stiklinės grybų sultinio;
1 svogūno;
druskos.
Veiksmai :
Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai,supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių kepami įkaitintoje iki (400F) orkaitėje, kol gražiai pagels.(Apytikslė kepimo trukmė - 40-50 min.)Valgoma su džiovintų grybų padažu.
Padažas:
Grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi šiltame vandenyje, kuriame vėliau ir išverdami.
Miltai pakepinami svieste, praskiedžiama karštu grybų nuoviru ir truputį pakaitinama.
Sudedamas supjaustytas ir pakepintas svogūnas, šiaudeliais supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama.Pasūdoma pagal skonį.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Ikaitintoje iki 400F orkaiteje? Jau geriau temperatura Kelvinais butum parases, amerikieti tu...
as tai padaza kitaip darau. Spirgucius pakepinu su svogunais. Tada pakepinu miltus. Viska praskiedziu pienu ir grietine. Siuo padazu apipilu svilpikus ir dar 5-10 minucius tusinu orkaiteje uzdengtame inde. Tada jie buna labai minksti ir skanus.
siaip patarciau iskeptus svilpikus pamirkyti piene.,tada jie bus minkstesni ir maziau miltuoti :),bei kur kas skanesni
tikrai labai skanu
Zn sita recepta. Bet vistek labai labai skanu!
Gaminu dabar,ziureism :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kvapesnės citrinos - Kad citrinos būtų kvapesnės, prieš tiekdami jas nuplaukite ir, įdėję į kiaurasamtį, perliekite verdančiu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Vieną vakarą į barą atėjo elnias, atsisėdo prie baro ir užsisakė martinio. Barmenas padavė jam gėrimą, paėmė penkiasdešimties litų banknotą, ir, duodamas kelis centus grąžos, tarė: „Žinote, man regis, Jūs esate pirmas elnias, apsilankęs šiame bare.“ Elnias įdėmiai pasižiūrėjo į atiduotą grąžą ir atsakė: „.Hmmmm…. Leisk kai ką tau pasakyti, drauguži. Turint galvoje jūsų baro kainas, esu ir paskutinis“.