Receptai
Tinginys šiek tiek kitaip
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
250g. sviesto0,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
miltai (nežinau tikslaus kiekio, reikia, kad iš visų šių išvardintų produktų gautųsi minkoma tešla)
2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
riešutų (graikiškų ir žemės)
džiovintų slyvų
Veiksmai :
Sausainių kepimas:sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą sutarkuojame burokine trintuve.
Gautus trupinius kepame iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. (Iš šios tešlos turi gautis dvi skardos trupintų sausainukų)
Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, taip pat susmulkiname džiovintas slyvas .
Sumaišome sausainukus (maišant jie susilaužys), riešutus, slyvas su karamelizuotu kondensuotu pienu.
Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių kuriuos paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.
Pjaustome ir nepamirštame suvalgyti :)
Tinka vartoti su :
Ypač puikus su juoda arbata šeimos rate :)
NUOTRAUKOS
Supjaustome slyvas
Kepame sausainius
Viską maišysime blėkoje
Viską kruoščiai išmaišome
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):as valgiau siek tiek kitoki, su paparastu kondesuotu pienu ir be dziovintu vaisiu, man patiko labiau.
baisus tinginys
:D jega :D
labai skanus patiekalas todel baigiasi labai greitai :) ji gamini visa diena o suvalgai per 5min :) bet tai verta patirti :)
taciau as vietoj slyvu dedu razinas ir perku 3rusiu riesutus ir juos dar susmulkinu :)
ir kada patiekalas padarytas ji dar reikia ideti i saldytuva i kokia norit mase, o kai atsals tada ji valgyti uzsigeriant karsta kvapnia arbata :)
sumaisytas saltas saldus pyragaitis ir karsta arbata patenkins Jus 100% :)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Virinamas pienas neprisvils - Virinamas pienas neprisvils, jei prieš jį virdami puodą išplausite šaltu vandeniu....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Mama ožka palieka vienus ožiukus ir išeina pieno parnešti ir prieš išeidama perspėja:
-Kai aš gryšiu slaptažodis bus čiulpk papą tada žinokite ,kad tai aš ir mane įleiskite
Ožiukai sutinka, bet tuomet po kiek laiko pribėga prie durelių vilkas ir sako:
-Oškiukai tai jūsų mama atidaryukite dureles.
Ožiukai įtariai paklausė:
-O koks slaptažodis
-Čiulpk papą
Ožiukai nusijuokę tarė:
-Tu nors ir *pimp*.. čiulpk mama raktus pasiėmė