Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Tinginys šiek tiek kitaip


Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:


Tinginys šiek tiek kitaip

Jums prireiks :

250g. sviesto
0,5 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
miltai (nežinau tikslaus kiekio, reikia, kad iš visų šių išvardintų produktų gautųsi minkoma tešla)

2 skardinės karamelizuoto kondensuoto pieno
riešutų (graikiškų ir žemės)
džiovintų slyvų


Veiksmai :

Sausainių kepimas:
sutarkuojame sviestą burokine trintuve arba išsukame, sudedame kiaušinius, supilame pieną, įdedame miltų bei išminkome tešlą kol nelips prie rankų. Paruoštą tešlą įdedame į celofaninį maišelį bei įdedame į šaldymo kamerą porai valandų. Sušaldytą tešlą sutarkuojame burokine trintuve.
Gautus trupinius kepame iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol pagels. (Iš šios tešlos turi gautis dvi skardos trupintų sausainukų)
Riešutus paskrudiname bei susmulkiname, taip pat susmulkiname džiovintas slyvas .
Sumaišome sausainukus (maišant jie susilaužys), riešutus, slyvas su karamelizuotu kondensuotu pienu.

Gautą masę sudedame į porą celofaninių maišelių kuriuos paslegiame bei paliekame šaldytuve per naktį.
Pjaustome ir nepamirštame suvalgyti :)


Tinka vartoti su :

Ypač puikus su juoda arbata šeimos rate :)

NUOTRAUKOS

Supjaustome slyvas 

pjaustome_slyvas_400

 Kepame sausainius

kepame_sausainius_400 

Viską maišysime blėkoje

bleka_400 

Viską kruoščiai išmaišome

viska_ismaisome_400 


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

agne ( 2009-05-02 17:23:26 )
as valgiau siek tiek kitoki, su paparastu kondesuotu pienu ir be dziovintu vaisiu, man patiko labiau.
daiva ( 2009-01-17 16:37:13 )
baisus tinginys
neziniuke ( 2008-11-24 22:02:53 )
:D jega :D
ausra ( 2008-10-30 13:55:45 )
labai skanus patiekalas todel baigiasi labai greitai :) ji gamini visa diena o suvalgai per 5min :) bet tai verta patirti :)
taciau as vietoj slyvu dedu razinas ir perku 3rusiu riesutus ir juos dar susmulkinu :)
ir kada patiekalas padarytas ji dar reikia ideti i saldytuva i kokia norit mase, o kai atsals tada ji valgyti uzsigeriant karsta kvapnia arbata :)
sumaisytas saltas saldus pyragaitis ir karsta arbata patenkins Jus 100% :)
Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Aurelijus, Paulina, Dargintas, Skirtautė, Teodoras, Estela.

Pasveikink!

Anekdotas

Skelbimas paskutiniame laikraščio numeryje: “Gerbiami skaitytojai, atsižvelgdami į gausius jūsų pageidavimus, nuo kitų metų mūsų laikraštis išeis naujos formos: be teksto ir rulonais”.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą