Receptai
Traški vištiena saldžiarūgščiame padaže
Šalis: Kinija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- Vištienos krūtinėlė
Apkepimui:
- Krakmolas
- Kiaušinio baltymas
- Aliejus
Padažui:
- Sojos padažas
- Actas
- Šiek tiek cukraus
- Krakmolas
- Konservuoti ananasai
- Morkos
- Česnakas
- Imbieras
Veiksmai :
1. Vištieną supjaustyti juostelėmis, galima šiek tiek pamarinuoti citrinų sultyse su druska.
2. Krakmolą apkepimui užpilti vandeniu, gerai išmaišyti ir palikti, kad nusistovėtų. Tuomet, nupylus vandenį, gerai išmaišyti su kiaušinio baltymu.
3. Į gilią keptuvę įpilti nemažai aliejaus. Kepti apvoliotą mišinyje vištieną, kol gerai perkeps.
4. Vištieną išimti ir padėti ant maistinio popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Ruošiant skystimą padažui, sumaišyti šiek tiek vandens su sojos padažu, actu bei cukrumi pagal skonį.
6. Supjaustytas morkas, kapotus česnakus bei imbierą sudėti į kaptuvę ar troškinimo puodą ir maišant lengvai troškinti. Po keleto min. sudėti ananasus ir dar šiek tiek patroškinti.
7. Supilti padažą. Jo turi būti tiek, kad apsemtų daržoves. Užkaitinti mišinį.
8. Supilti šiek tiek krakmolo ir vandens mišinio. Padažui pradėjus tirštėti, nuimti nuo ugnies.
9. Vištieną apipilti padažu bei pateikti su virtais ryžiais.
Receptą atsiuntė: Vita
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):bandziau daryti si recepta pagal youtubeje esanti vaizdeli,kai berniukas dare,viska aiskiai papasakoja,tai gavosi laaabai skaniai
Bandžiau daryti niekada nedarius nieko panašaus. Tai žiauriai sunku kai nežinai kiek tas truputis yra. Gerai, kai autorė recepto jau gaminus ir žino kiek ko dėt, o aš pirmą kartą kažką panašaus daraus tai kiekiai būtini. O ir aprašyta makalotai. Tikiuosi ištikrųjų patikslinimo, nes kas gavosi buvo skanu, bet manau turėtų būt skaniau :)
taip uztums, visu pirma, ne visi virtuves sefai kaip tamsa.. o vien del to, kad retai gamina ir dar sunkiai nustato kiek ir ko deti, tai dar nereiskia, kad geiriau isvis negaminti.. jeigu yra receptas, turi buti ir kiekiai surasyti, kitu atveju kam tie receptai, kaip ka nori taip ta darai.. jau geriau butum padarius gera darba ir surasius,kiek ko deti, uzuot parodziusi kokia esi kulturinga..
kokie dar kiekiai...virtuveje tiesiog reikia jausti,kiek ir ko deti...matai, jums gramais reikia surasyti ;DD...juokdariai jus!!!nemokat, tai ir nedarykit nieko ;), o man tai viens du ir viskas iseina ;D p.s. dabar kas nors uzstums ir ant manes! ;D
Idomu būtų kiekius sužinoti.
turint vista, is krutineles labai lengva issipjaut file, tai lygiai tas pats tik be kaulo!
visu pirma tai tikrai nesigaus kaip kinieciu restorane nes ne krutineles reikia o FILE
Na tikrai skaniai aprasytas receptas, butinai reiks meginti :) Siaip tikslus receptai uzknisa, reikia truputi imrovizuoti, nes vieniems skaniau kai astru, kitiems kai suru ir pan :) Jei moki valgyt daryt, tai suprasi kiek ir ko deti. Dariau kazkada pagal labai tiklsu recepta saldziaruksti padaza..gavos toks sh atsiprasant..kita karta tuos pacius produktus dejau pagal nuojauta, nemoku kitaip issireikti :) Dedi po truputi ir ragauji... jauti ko truksta ir ko per daug :) Tiesa pasakius, jau senokai issizadejau tiksliu receptu, nes dazniausiai tenka mest lauk. Maisto gaminimas - MENAS!!!
Visi zmogai, kurie skudziates, kad nera tiklsumo, tai susiraskit tikslu recepta (sluoksniuota tesla, cinamonas, cukrus) mane sitas receptas nuzude :DDD kita kart idet reikia cepelinu recepta..pakelis saldytu cepelinu, vanduo, druska ir sviestuko paskanint lol
na skaitau kelis karus ta recepta tiesa sakant nieko nesuprantu ko kiek ir kaip maisyti.gal receptas ir geras bet man atrodo,kad gausis kazkokia makalyne.
Jo žiuriu tokiu nesamoniu retkarčiais paraso ypač trečias veiksmas t.y kas nors bandėt vistiena kepti apvoliota mišinyje ..... prie šlapios juk nelimpa , kaip ir šlapi džiuvėseliai prie kotleto :)
iš pradžių reik apvoliot KUKURŪZŲ krakmole, tada i misini ir vel į sausa krakmola ir taip auginam kailinukus ir tik tada dedam kepti, kas link padažo tai visai pievos ... su tokiu padažu nevalgysit , bus suru ir soja permuš skoni . jai kam idomu apsilankykit www.kuking.net ten rasit
Nna sutinku su Tomu, nes truksta tikslumo. Taip pat butu gerai zinoti koks soju padazas turejo buti, nes ju tikai ne viena rusis yra?... o siaip Receptas gan neblogas ilgai ieskojau kaip gaminasi traski vistiena. Aciu
Jis labai skanus as jį esu ragavęs šimtą kartų bet jis yra netikslus.
Tomai, tu teisus... tik tai receptas parasytas moteriskai suprantama kalba ;) siaip, darzoves bet kurias gali troskinti su mazu kiekiu aliejaus.. uzdengus dangciu.. laikoma, kad jos troskinasi savo sultyse, kurios garuoja nuo kaitinimo.
Troskinasi - ne paraidziui.. tiesiog pakaitinamos ir apdorojamos karsciu ;)
beje, jei valgis daromas kepinant, reiketu ir orientuotis, kad darzoves taip pat bus kepinamos, o jei virinama... tai butu parasyta, kad reikia apkepinti :)
sekmes kita karta kulinariniuose kuluaruose :)
Na visu pirma receptui truksta tikslumo, pradedant kiekio(ko kiek det), darzoviu troskinimo budo. Na as nesu virtuves sefas, bet smagu ten laika leist. As tikrai nezinau kaip troskinasi darzoves, tai vandenyje ar aliejuje? Galvojau paeksperimentuot tai kas isejo tai vistiena apskdudint. Kiek to imbiero det reikia? zodziu tikslumo, nes bereikalo sugadinau produktus...
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Spaudžiant citrinų sultis - Spaudžiant citrinos sultis, nereikia per smarkiai spausti baltosios žievės dalies, kad sultys neapkarstų. ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Apmaudu, kai tavo svajonės išsipildo kitiems!