Receptai
Turkiškas jogurtinis pyragas su citrusinių vaisių sirupu
Šalis: Turkija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
- Sviesto kepimo formai ištepti 6 dideli kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
- 150 g. smulkiojo cukraus
- 75 g. miltų su kepimo milteliais
- 600 g. košto natūralaus graikiško jogurto
- Tarkuota 1 citrinos žievelė ir sultys
- Žiupsnelis smulkiosios jūros druskos
Citrusinių vaisių sirupas:
- 125 g. smulkiojo cukraus
- 125 ml. vandens
- Plonai lupta 1 citrinos žievelė ir sultys
- Plonai lupta 1 apelsino žievelė ir sultys
- 1 šaukštelis apelsinų žiedų vandens (arba rožių vandens)
Veiksmai :
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių celsijaus temperatūros. APskritą 23-25 cm. skersmens kepimo formą išimamu dugnu ištepkite sviestu, įtieskite iš kepimo popieriaus iškirptą apskritimą. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol gausite balkšvą kremo tirštumo masę. Suberkite sijotus miltus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite jogurtą, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite. Kitame dideliame švariame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Dideliu metaliniu šaukštu pamažu įmaišykite juos į pyrago tešlą. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Orkaitėje kepkite 50-60 minučių, kol pyragas iškils ir viršus gelsvai parus. Ar pyragas iškepė, patikrinkite į vidurį įsmeigdami medinį smeigtuką. Jis neturėtų būti aplipęs tešla. Pyragą palikite formoje, kol visiškai atvės. Vėsdamas jis šiek tiek suslūgs. Kol pyragas kepa, paruoškite citrusinių vaisių sirupą. Visus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą virkite apie 7-10 minučių, kol trečdalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą. Atvėsinkite ir supilkite į serviravimo indelį. Pyragą išverskite į didelę lėkštę arba ant specialaus stovo ir viršų apliekite citrusinių vaisių sirupu. Jei norite, patiekite su grietinėle (30 proc.) arba tirštu jogurtu.
Receptą atsiuntė: Paulius
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):nu bandysiu jei iseis
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad tešla geriau kiltų - Į duonos tešlą įdėtas nedidelis kiekis cukraus padės jai geriau iškilti. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi du kvailiai iš Kvailių kaimo:
- Aš vakar neišlaikiau vairavimo egzamino.
- Taip? Kodėl?
- Privažiavau žiedą, o ten buvo ženklas "30".
Tai aš ir apvažiavau žiedą trisdešimt kartų. O po to mane išmetė iš egzamino!
- A... - atsakė kitas kvailys. Vadinasi, neteisingai suskaičiavai.