Receptai
Varškės pyragas su slyvomis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai
400 g miltų,
1 kiaušinio,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
200 g sviesto.
Įdarui
1,5 kg slyvų,
500 g liesos varškės,
1 citrinos,
100 g cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
40 g krakmolo,
125 g grietinėlės,
5 kiaušinių trynių,
cukraus pudros
Veiksmai :
Pagaminkite tešlą. Miltus persijokite į dubenį į kalnelį ir jo viduryje padarykite nedidelę įdubą. Į įdubą įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant miltų. Rankomis greitai užminkykite tešlą ir suteikite jai rutulio formą. Suvyniokite tešlos rutulį į skaidrią polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. 30x40 cm dydžio kepimo skardą sutepkite riebalais. Apibarstykite miltais darbinį paviršių ir iškočiokite ant jo tešlą. Tešlos lakštas turėtų būti truputį didesnis nei kepimo skarda. Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir suformuokite kraštelius. Dugną keliose vietose pabadykite šakute, kad kepant tešla nesutrūkinėtų. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Varškę sumaišykite su cukrumi, žiupsneliu druskos, krakmolu, grietinėle, tarkuota citrinos žievele ir kiaušinių tryniais. Gautą varškės masę iškrėskite ant tešlos ir išlyginkite. Po to tvarkingomis eilėmis ant varškės įdaro nupjautąja puse į viršų išdėliokite slyvų puseles. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes. Prieš patiekiant iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra. Taip pat pyragą galite patiekti ir su plakta grietinėleTinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):o mums kazkas nesigavo:((( vaizdelis - sriuba ant pyrago...varske iskepus vistiek liko labai skysta. pyraga valgem saukstais. gal kas turit minciu, kodle???
Labai skanus pyragas gavosi, nors ir nesilaikiau 100 proc. recepto nurodymu-neturejau grietineles ir krakmolo, juos pakeiciau trupuciu pieno ir miltu saukstu. Labai gerai dera slyvu rugstele ir varskes kremo saldumas. Nuostabus receptas. Visi valgiusieji gyre seimininke :) Dekui.
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
- Tėte, parodyk man multitaskinga windows’95.
- Pasitrauk, dabar disketę formatuoja…