Receptai
Agurkienė su krapais
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1kg agurkų1 šaukštelis šviežių rozmarinų
0,5 l daržovių sultinio
2 šaukšteliai citrinos sulčių
druskos, baltųjų pipirų
150 g grietinės
6 šaukštai smulkintų krapų
Veiksmai :
Du agurkus atidedame į šalį. Visi kiti agurkai plonai nulupami, perpjaunami išilgai pusiau, šaukšteliu išskobiamos sėklos ir tada susmulkinami maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Kubeliai apibarstomi rozmarinais, tada suberiami į puodą su daržovių sultiniu ir uždengus 20 min. paverdami ant mažos ugnies. Atidėti agurkai nuplaunami, nušluostomi, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Tarkuoti agurkai apšlakstomi citrinos sultimis, pabarstomi druska, pipirais ir sukrečiami į bebaigiančią virti sriubą. Sudedama grietinė ir gerai išmaišoma. Sriuba paduodama apibarsčius smulkintais krapaisDabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):O agurkus deto raugintus ar zalius?
Mano pati megstamiausia sriuba :D
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Mielinis pyragas - Mielinis pyragas yra iškepęs, kai, paspaudus pirštu, jis įsispaudžia, atleidus -grįžta į pradinę padėtj, o įdūrus smeigtuku, šis lieka švarus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ispanijoj po koridos į vietinį restoraną ateina turistas. Ir jį pasitinka padavėjas ir sako:
- Jums pirmam lankytojui po koridos specialus mūsų patiekalas - nugalėto jaučio kiaušiniai.
Turistas pagalvojo, pagalvojo ir sutiko paragauti. Suvalgė apsilaižydamas, labai patiko ir sekančią dieną specialiai pirmas atlėkė po koridos jaučio kiaušinių. Jam atneša, suvalgo, ir klausia:
- O kaip čia yra ? Vakar buvo tokie dideli ir gražūs, o šiandien tokie maži ir susiraukšlėję.
- Na matote, pone, ne visada jaučiai pralaimi.