Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Bolonietiškas kukurūzų košės ir obuolių pyragas


Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

  • Sviesto gumulas
  • 100 g. kukurūzų košės
  • 200 g. sijotų miltų
  • 100 g. sužiedėjusios duonos trupinių
  • 100 g. cukraus pudros ir dar šiek tiek apibarstyti
  • 500 ml. nenugriebto pieno
  • 3 dideli išplakti kiaušiniai, geriau kaimiški
  • 100 g. skysto medaus
  • 50 ml. alyvuogių aliejaus
  • 100 g. džiovintų supjaustytų ir suplėšytų figų
  • 100 g. razinų
  • 500 g. kietų nuluptų ir stambiai pjaustytų obuolių be sėklų
  • 1/2 šaukštelio malto cinamono
  • 2 apelsinų žievelės
  • 2 citrinų žievelės
  • 1 šaukštelis druskos


Veiksmai :

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (ketvirta dujinės orkaitės padala), negilią 28 cm. skersmens tortinę išimamu dugnu ištepkite sviestu. Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų košę, miltus, duonos trupinius ir cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, medų ir alyvuogių aliejų. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite figas, razinas, obuolius, cinamoną, apelsinų ir citrinų žieveles bei druską ir vėl išmaišykite. Supilkite mišinį į tortinę ir kepkite maždaug 50 minučių. Retkarčiais žvilgtelkite - jei kraštai pradės per smarkiai ruduoti, uždenkite pyragą folija. Prieš patiekdami užbarstykite cukraus pudros. Būtinai valgykite šiltą.



Tinka vartoti su :

Su dribsneliu plaktos grietinėlės ir taure Vin Santo.


Receptą atsiuntė: Paulius

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Filemonas, Sikstas, Rimkantas, Girmantė, Odeta.

Pasveikink!

Anekdotas

- Kaip keista, visose nuotraukose, kurias daro jūsų ateljė, žmonės tokie linksmi, jie taip nuoširdžiai juokiasi…
- Jūs visai nesistebėtumėte tuo, jei žinotumėte, kaip atrodo mūsų fotografas!

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą