Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Daržovių ikra su obuoliais


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 kilogramui baklažanų - 500 g saldžiųjų ankštpipirių,
500 g svogūnų galvelių,
1 kg gerai prinokusių pomidorų, 150 g obuolių,
arbatinis šaukštelis cukraus ir druskos pagal skonį. 



Veiksmai :

Plačiame negiliame puode pašildoma 200 ml aliejaus, o kai pradeda garuoti, įmetama smulkiai supjaustyto svogūno. Kai svogūnas ima geltonuoti (jokiu būdu negalima jo perkepinti), sudedami smulkiai supjaustyti prinokę pomidorai . Indas uždengiamas dangčiu, pomidorai toliau troškinami ant nedidelės ugnies, retkarčiais pamaišomi. Paskui į juos iškart sudedami smulkiai kubeliais supjaustyti nelupti baklažanai , smulkiai pjaustyti saldieji ankštpipiriai, iš kurių pašalintos sėklos, ir stambiai sutarkuoti obuoliai. Viskas sumaišoma ir dar patroškinama ant nedidelės ugnies, dažnai pamaišoma. Kai baklažanai pasidaro minkšti, dangtis pastumiamas į šoną, kad išgaruotų vandens perteklius.

Kartu su baklažanai s įdedamas ir aštrusis ankštpipiris (neperpjautas), tačiau maišant reikia žiūrėti, kad neperplyštų. Troškiniui jis suteikia malonų karstelėjusį skonį.

Ikrai turi vienodai virti ant nedidelės ugnies, kol pasidaro reikiamo tirštumo. Baigiant virti įberiama maltų juodųjų pipirų ir cukraus. Verdantys ikrai pilami į stiklainius, kurie tuoj pat sandariai uždaromi ir 20 minučių sterilizuojami. Ikrus galima laikyti ir nesterilizuotus, jeigu jie labai tiršti.


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

- Man atrodo, jūs pas mane jau esate buvęs, - sako gydytojas pacientui. - Prašau priminti man savo pavardę.
- Semionovas...
- Prostatas?
- Ne, Nikolajus.

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą