Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Itališkas velykinis pyragas su makaronais


Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:


Itališkas velykinis pyragas su makaronais

Jums prireiks :

Tešlai:
250 gr. miltų,
125 gr. sviesto,
1 kiaušinis,
65 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:
300 gr. pieno
100 gr. labai plonų vermišelių,
pusė arbatinio šaukštelio cinamono,
150 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos,
500 gr. Riccota sūrio,
3 kiaušiniai,
100 gr. apelsinų cukatų,
4 valg. š. citrinų sulčių,
vienos citrinos tarkuota žievelė,
5 valg. š. romo,
apibarstymui - granuliuoto cukraus.



Veiksmai :

1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą.
2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus , vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant, kol nebeliks skysčio. Atvėsinti.
3.Du trečdalius tešlos iškočioti ir įtiesti į kepimo formą(26cm), padaryti pyragui kraštus. Dugną subadyti šakute.
4.Riccota sumaišyti su likusiu cukrumi, kiaušnių tryniais, likusiu cinamonu, susmulkintomis cukatomis, citrinų sultimis, citrinos žievele. Viską išmaišius, sudėti makaronus ir išmaišyti.
5.Du kiaušinių baltymu -dieta/502/">baltymu s išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į Riccotos masę.
6.Sūrio masę supilti į formą ant tešlos.
7.Iš likusios tešlos padaryti "virves" ir gražiai išdėlioti ant pyago viršaus. Aptepti baltymu ir apibarstyti granuliuotu cukrumi.
8. Kepti apie vieną valandą 175 laipsnių orkaitėje.

Tinka vartoti su :

Tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Ypač per velykas.

Receptą atsiuntė Lina


Receptą atsiuntė: Lina

Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Gomantas, Eibartė, Honorijus, Alberta, Norgaudas, Girenė, Honoratas, Tomas.

Pasveikink!

Anekdotas

Moteris prašo gydytojo: - Na, pasakykite man, koks aš gyvunas... - Ponia, jūs gi žmogus! - Na, koks aš žmogus? Ryte keliuosi susivėlusi kaip avis, į darbą lekiu alkana kaip sakalas, įsikimbu į troleibusą kaip bezdžionė ir važiuoju juo kaip zuikis, stumdydamasi kaip meška... Kol atvažiuoju, riejuosi su visais kaip kalė, išlipu apipešiota kaip višta, dirbu visą dieną kaip jautis, paskui kaip skalikas lakstau po parduotuves, apsikraunu kaip kupranugaris ir velkuosi namo kaip nuvarytas kuinas. Namie, ruošdama vakarienę, urzgiu ant vaikų kaip tigras, o ant kaimynų snypščiu kaip gyvatė. Grįžęs iš darbo vyras klausia: Katytė, valgis paruoštas? Visus pavalgydinu, paguldau vaikus miegoti, pati guluosi. Vyras, atėjęs į lovą, sako: Pasitrauk, karve, nes išsidrėbei kaip kiaulė. Na, argi aš žmogus, gydytojau?

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą