Receptai
Itališkas velykinis pyragas su makaronais
Šalis: Italija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai:
250 gr. miltų,
125 gr. sviesto,
1 kiaušinis,
65 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
300 gr. pieno
100 gr. labai plonų vermišelių,
pusė arbatinio šaukštelio cinamono,
150 gr. cukraus,
žiupsnelis druskos,
500 gr. Riccota sūrio,
3 kiaušiniai,
100 gr. apelsinų cukatų,
4 valg. š. citrinų sulčių,
vienos citrinos tarkuota žievelė,
5 valg. š. romo,
apibarstymui - granuliuoto cukraus.
Veiksmai :
1.Miltus, cukrų, svietą, kiaušinį ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Tuomet tešlą išminkyti ir pusei valandos padėti į šaldytuvą.2.Įdarui į verdantį pieną supilti makaronus , vieną ketvirtadalį cinamono, druską ir 30 gr. cukraus. Virti nuolat maišant, kol nebeliks skysčio. Atvėsinti.
3.Du trečdalius tešlos iškočioti ir įtiesti į kepimo formą(26cm), padaryti pyragui kraštus. Dugną subadyti šakute.
4.Riccota sumaišyti su likusiu cukrumi, kiaušnių tryniais, likusiu cinamonu, susmulkintomis cukatomis, citrinų sultimis, citrinos žievele. Viską išmaišius, sudėti makaronus ir išmaišyti.
5.Du kiaušinių baltymu -dieta/502/">baltymu s išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į Riccotos masę.
6.Sūrio masę supilti į formą ant tešlos.
7.Iš likusios tešlos padaryti "virves" ir gražiai išdėlioti ant pyago viršaus. Aptepti baltymu ir apibarstyti granuliuotu cukrumi.
8. Kepti apie vieną valandą 175 laipsnių orkaitėje.
Tinka vartoti su :
Tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Ypač per velykas.
Receptą atsiuntė Lina
Receptą atsiuntė: Lina
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lauro lapas sriuboje - Išvirtoje sriuboje nepalikite lauro lapelių...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Moteris prašo gydytojo: - Na, pasakykite man, koks aš gyvunas... - Ponia, jūs gi žmogus! - Na, koks aš žmogus? Ryte keliuosi susivėlusi kaip avis, į darbą lekiu alkana kaip sakalas, įsikimbu į troleibusą kaip bezdžionė ir važiuoju juo kaip zuikis, stumdydamasi kaip meška... Kol atvažiuoju, riejuosi su visais kaip kalė, išlipu apipešiota kaip višta, dirbu visą dieną kaip jautis, paskui kaip skalikas lakstau po parduotuves, apsikraunu kaip kupranugaris ir velkuosi namo kaip nuvarytas kuinas. Namie, ruošdama vakarienę, urzgiu ant vaikų kaip tigras, o ant kaimynų snypščiu kaip gyvatė. Grįžęs iš darbo vyras klausia: Katytė, valgis paruoštas? Visus pavalgydinu, paguldau vaikus miegoti, pati guluosi. Vyras, atėjęs į lovą, sako: Pasitrauk, karve, nes išsidrėbei kaip kiaulė. Na, argi aš žmogus, gydytojau?