Receptai
Keksas su slyvomis ir mėlynėmis
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
500 g sviesto,
5 kiaušiniai,
3 tryniai,
400 g cukraus,
2 citrinos,
600 g miltų,
200 g krakmolo,
200 g džiovintų slyvų,
200 g razinų,
200 g džiovintų mėlynių,
pakelis kepimo miltelių,
margarino,
džiūvėsėlių.
Veiksmai :
Sviestą išsukite iki purumo. Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų. Nuolat sukant sviestą į jį įdėkite po kiaušinio trynį ir įberkite po šaukštelį cukraus. Masę maišykite kol cukrus visiškai ištirps.
Citriną nuplikykite karštu vandeniu, išspauskite jos sultis, o žievelę sutarkuokite. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje. Į išsuktą sviesto masę sudėkite uogas, tarkuotą citrinos žievelę, krakmolą ir viską gerai išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite su miltais ir kepimo milteliais, sudėkite į masę ir išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite tešlą. Kepkite 60 minučių 180 laipsnių karštu mo orkaitėje.
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Tešlos pakilimo technika - Mielinių gaminių geriausia kildinimo temperatūra 27-32° C. Tešla laikoma pakilusia, kai jos pasidaro dvigubai daugiau. Ji paprastai pakyla per 40-60 minučių. Kildinimo laikas priklauso nuo į tešlą įmaišytų priedų ir miltų kokybės. Gerai i...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Važiuoja traukinyje trys vyriškiai. Vienas sako:
- Mano žmona būdama nėščia skaitė knygą „Du kapitonai“ ir gimė du berniukai.
- Taip, taip, maniškė irgi būdama nėščia skaitė knygą „Trys muškietininkai“ ir gimė trys sūnūs.
Trečiasis pabalo ir paprašė stiklinės vandens.
- Kas tau? Gal bloga?
- Mano žmona nėščia jau 9 mėnuo ir skaito knygą „ Alibaba ir 40 plėšikų“.