Receptai
Lietiniai su mielėmis (rusiški blynai)
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
72 g miltų,
0,5 kiaušinio,
3 g margarino,
3 g mielių,
cukraus,
115 g vandens,
5 g lydytų kiaulės taukų,
1,5 g druskos.
Veiksmai :
Vandenį sušildykite iki 35 – 40º, sudėkite druską, cukrų ir su trupučiu pašildyto vandens ištrintas mieles. Papildomai persijokite miltus ir užmaišykite tešlą. Baigdami maišyti supilkite pašildytą margariną , išmaišykite, apibarstykite miltais, pastatykite ant šilto vandens puodo ir leiskite tešlai pakilti.
Nedidelėse (15 cm skersmens ) taukais pateptose keptuvėse kepkite plonus blynus per visą keptuvėlę.
Blynus galima kepti su kiaušiniais arba su žuvim (1 asmeniui 20 – 30 g).
Žuvį išdarinėkite, supjaustykite gabalėliais po 5 – 10 g ir apkepkite ant keptuvėlės. Po to užpilkite tešlos ir kepkite kaip paprastus lietinius.
Kiaušinius išverkite kietai, sukapokite, pabarstykite ant įkaitintos keptuvėlės ir užpilkite tešla.
Iškeptus blynus sudėkite vieną ant kito. Atskirai patiekite sviestą (10 – 25 g) arba grietinę (20 – 40 g). Skanaus !
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Dramblys pabandė pabėgti iš zoologijos sodo, bet užstrigo tvoros skylėje.
Bandė išsigauti ir šiaip ir anaip, bet niekaip nepavyko. Pro šalį šliaužė gyvatė. Dramblys ir prašo jos:
- Klausyk, pastumk mane, kad aš išlysčiau, - paprašė dramblys.
- Negaliu, rankų neturiu... - atsakė gyvatė.
- Tai tada koja pastumk?
- Kad ir kojų neturiu...
- Tai ką tu iš viso turi?! - pasipiktino dramblys.
- Nežinau... - tarė gyvatė ir gūžtelėjo pečiais...