Receptai
Mini tortas su kiviais
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
180 g miltų 80 g miltinio cukraus 1 kiaušinis 2 šaukštai pieno ar grietinėlės 113 g sviesto 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės druskos Vanilinis kremas 1 stiklinė pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus 1 kiaušinio trynys 3-4 šaukšteliai krakmolo Pagal šį receptą išeina du mini torto pagrindai 22 cm skersmens.Veiksmai :
Miltus sumaišyti su miltiniu cukrumi, persijoti ir papilti ant lentos. Miltuose padaryti duobutę. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir peiliu iš kraštu užverčiant miltus kapoti iki gausis kruopelės. Po to sudėti suplaktą kiaušinį, supilti truputį pasūdytą pieną, citrinos žieveles ir rankomis suminkyti teslą.Suvynioti į vaškinį popierių ir padėti į šaldytuvą porai valandų. Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalyti į dvi dalis.Ant lentos pakloti vaškinį popierių, truputį pabarstyti miltais ir iškočioti lakštą, kuriuo iškloti pateptą atidaromą formą. Šakute subadyti ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180° C temperatūros 25 minutes arba kol truputį pagels.Pagrindą padengti vaniliniu kremu.Viršų padengti kivio griežinėliais, kraštus apibarstyti migdolų drožlėmis ar kapotais riešutais. Vietoj kivio galima naudoti braškes ar kitas uogas. Vanilinis kremas Pieną supilti į kaistuvėlį. Į dubenėlį supilti krakmolą, pieną ir kiaušinio trynį. Ištrinti ir supilti į verdantį pieną. Sumažinus liepsną smarkiai maišyti iki virimo (neužvirti). Atvėsinti, užpilti ant torto pagrindo.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Bandziau ;Ppp Visai neblogas
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Atminčiai gerinti reikia - Atmintį gerinti padeda raudonosios daržovės: saldžiosios paprikos, morkos, pomidorai bei ankštinės daržovės. Taip pat naudingos visos uogos. Mėlynėse, braškėse, žemuogėse, juoduosiuose serbentuose gausu vitamino C ir medžiagų, stiprinanči...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Nors kiek pradedant kalbėti apie šiuolaikinę fiziką, būtina suprasti, kas yra elektra. Paaiškinsiu jums tai mikrobangės krosnelės pavyzdžiu. Pliaukštelėjus jungikliu, elektra laidais patenka į mikrobangę, kur virsta (elektrolizės būdu) mažutėlėmis mikrobangelėmis. Jos viduje naršo tol, kol aptinka gabalą kokio maisto. Aptikusios praneša vienos kitoms pliaukšėdamos uodegėlėmis tam tikru būdu. Tada bangelės - darbininkės prasiskverbia pailgosiomis žarnomis ir susispiečia apie bangą - motiną. Tai sukelia staigų temperatūros šuolį, patiekalas pasitroškina ir būna suvirškintas aminorūgštimis. Fermentai išskiria burbuliukus, po ko seka stenėjimas ir nuleidimas. Požeminiais vamzdžiais pliurzė juda į nutekamųjų vandenų valymo stotį, kuri, savo ruožtu, viską nukreipia į upę, iš kur maišymosi proceso dėka viskas patenka į visas upes regione. Upės krenta iš aukštai ir suka turbinas, kurios gamina elektrą, kuri tuojau pat eina atgal į mikrobangę, tokiu būdu uždarydama elektros grandinę. Pastebėjote? Mikrogranulės su tuo niekaip nesusiję, todėl dėl jų nėra ko jaudintis. Patikėkite - joms į jus nusispjauti.