Receptai
Pertrinta morkų sriuba
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
400g. morkų,1 l vištienos sultinio,
2 svogūnai,
50g. sviesto,
1 ryšelis krapų,
1 lauro lapas,
2 šaukšteliai citrinų sulčių,
žiupsnelis muskatų žiedų,
1/8 l grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Veiksmai :
Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas . Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Arabata ir jos atsiradimas trumpai - Arbatos tėvyne laikoma Kinija. Iki III m. e. a. arbata dažniausiai buvo vartojama tik kaip vaistas ar tonizuojantis gėrimas, ruošiamas iš šviežių arbatžolių...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Eina Raudonkepuraite pas senelę, neša bandeles mamos keptas. Eina, eina, nieko blogo negalvoja ir staiga už nediduko kalnelio pamato vilką. Raudonkepuraitė išsigasta, sustoja ir žiūri į vilką. Tas žiūri į Raudonkepuraitę. Pagaliau Raudonkepuraitė įsidrąsina ir klausia vilko: - Vilke, Vilke, o kodėl tokios dideles tavo ausys? Vilkas tik piktai dėbteli į Raudonkepuraitę ir netikėtai nubėga. Raudonkepuraitė eina toliau.Kiek paėjusi, vėl pamato vilką nedidelėje daubelėje. Dabar jau drąsiai klausia: - Vilke, Vilke, o kodėl tokie dideli tavo dantys? Vilkas vėl piktai į ją pasižiūri ir nubėga. Nieko nesupratusi Raudonkepuraitė eina toliau. Po kiek laiko vėl pamato už nedidelio krūmelio vilką. Puola klausinėti: - Vilke, Vilke, o kodėl tokios didelės tavo akys? Ir tada vilkas, kad sustaugs ant Raudonkepuraitės: - Na galų gale, leisi tu man ramiai nusišikti ar ne?