Receptai
Pyragas su medumi, jogurtu ir uogom
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Pagrindui reikės:
- 150-200 g džiūvėsėlių - naudokite, ką turite, tai gali būti malti sausainiai, susmulkintas padžiūvęs pyragas, javainiai, dribsniai ir panašiai. Jei norite suteikti medaus skonį, įmaišykite 2 šaukštus pašildyto medaus.
- 100 g sviesto
Kremui:
- 450 ml natūralaus jogurto
- 100 g medaus
- 2 šaukštai želatinos
- 200 ml grietinėlės
- 1-2 puodeliai uogų - vyšnių, trešnių, aviečių, žemuogių ar pan.
Papuošimui:
- 1 pakelio žele, uogų
Veiksmai :
Pagrindui skirtus džiūvėsėlius susmulkinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi įklotą formą ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę 10-15 minučių. Atvėsinkite.
Želatiną paruoškite pagal ant pakelio esančias instrukcijas: išbrinkinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir ištirpinkite, įstatę į kaitinamą indą su vandeniu, arba (ypač jei naudojate geros kokybės želatiną) tiesiog nedideliu kiekiu karšto vandens ir maišykite kol ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Jogurtą išplakite su medumi, įmaišykite atvėsusią želatiną. Paragaukite, ar užtenka saldumo (jį derinkite pagal naudojamas uogas), įmaišykite uogas ir supilkite ant pagrindo.
Viršui skirtą žele pasiruoškite pagal gamintojų instrukcijas (tradiciškai reikėtų naudoti mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio). Ją supilkite į atskirą indą ir įstatykite į šaldytuvą, kol šiek tiek pradės stingti. Tada ištraukite, išplakite su mikseriu ir supilkite ant pyrago. Dėkite pyragą į šaldytuvą bent 4-6 valandoms, kol gerai sustings.
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kad pavyktų kepsnys ant grotelių - Mėsą išimkite iš šaldytuvo mažiausiai prieš valandą. Mėsa bus sultinga jei rinksitės ne pernelyg liesą, kepant nepjaustysite, o sūdysite tik baigiant kepti. Jei spustelėjus mėsa įdumba, viduje ji dar neiškepusi, yra kraujo, jei elastinga- ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Netikėtai vyras grįžta namo. Žmonos meilužis greitai apsirengia, nubėga į balkoną, sugriebia balkono turėklus, peršoka juos, o rankų paleisti nedrįsta – baisu. Kabo jis valandą, dvi... Švintant ateina gatvių šlavėja ir kreipiasi į jį:
- Ei, ką tu čia veiki?
- Ar nematai, kabu.
- A... Kabėk, kabėk, tik kojas pakelk pašluoti reikia.