Receptai
Pyragėliai
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
300 ml pieno
200 g ištirpinto sviesto arba margarino
1 kiaušinis
390 g kvietinių miltų
1 ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomasis šaukštas cukraus
40 g tarkuoto sūrio
Įdarui:
500 g maltos mėsos
2 supjaustyti svogūnai
30 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
½ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
1 česnako skiltelė (išspausti sultis)
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
2 valgomieji šaukštai riebalų
Veiksmai :
Glazūrai:
1 kiaušinis
1. Dubenyje sumaišykite pieną, riebalus ir įmuštą kiaušinį. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų bei sūrį. Gerai išminkykite. Tešlą įdėkite į polietileninį maišelį ir palaikykite šaltai 30 min.
2. Pakepinkite riebaluose mėsą, miltus ir svogūnus. Sudėkite prieskonius, česnaką ir pomidorų pastą. Palikite, kad atšaltų.
3. Iškočiokite 35x40 cm dydžio lakštą. Ant vienos tešlos dalies uždėkite įdarą, o likusią tešlos dalį užklokite ant viršaus. Kraštus suspauskite šakute. Nereikalingą tešlos dalį nupjaukite. Palaikykite pyragą šaltai ne trumpiau nei 15 min. Įkaitinkite orkaitę iki 225ŗ.
4. Pyragas apliejamas plaktu kiaušiniu ir kepamas apatiniame orkaitės skyriuje maždaug 40 min.
Jeigu norite pagaminti mažus pyragėlius, supjaustykite iškočiotą tešlą į 20 keturkampių gabaliukų, sudėkite įdarą. Užlipinkite kraštus taip pat, kaip ir didžiojo pyrago, ir kepkite 8–10 min. iki 250ŗ įkaitintoje orkaitėje.
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Kaip priversti pyrago gabalėlius slysti - Ketinate patiekti pyragą su įdaru viduryje? Tada iš pradžių ant švaraus ir sauso serviruoti skirto indo dugno užberkite ploną sluoksnį cukraus pudros. Ji padės gabalėliams lengviau „slysti” pjaustant pyragą. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Įvairių tautybių atstovai susėdo restorane už stalo ir visi užsisakė po stiklą vyno. Bet kai atnešė vyną tai paaiškėjo, kad pas visus vyne plaukioja musė. Švedas pareikalavo naujo vyno į tą patį bokalą. Anglas - pakeisti vyną ir bokalą. Suomis išėmė musę, o vyną išgėrė. Rusas išgėrė vyną kartu su muse. Kinietis suvalgė musę, bet vyno negėrė. Žydas ištraukė musę iš vyno ir pardavė kiniečiui. Lietuvis išgėrė du trečdalius vyno, o po to paprašė vyną pakeisti. Norvegas pasiemė musę ir išėjo žvejoti. Airis susmulkino musę vyne ir pasiuntė bokalą anglui. Amerikonas pradėjo teismini procesą prieš restoraną ir pareikalavo $65 mln. už padarytą moralinę žalą. Skotas griebė musę už gerklės šaukdamas: Tuoj pat išspjauk vyną, kurį esi išgėrusi!