Receptai
Špinatų lazanija
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
6 lazanijos lakštai
Mėsos sluoksnis:
250 g maltos jautienos;
250 g maltos kiaulienos;
1 puodelis supjaustytų svogūnų;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
200 ml indelis pomidorų padažo;
150 ml indelis kečupo;
2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Sūrio sluoksnis:
1 išplaktas kiaušinis;
500 g kaimiško sūrio;
¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
½ puodelio maltų linų sėmenų;
½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio
Veiksmai :
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite. 10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu. Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.Kepkite apie 30–35 minutes iki 1900C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.Tinka vartoti su :
Receptą atsiuntė RenataReceptą atsiuntė: RENATA
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukrus sustiprina pomidorų skonį - Į pomidorų padažą įdėkite šiek tiek cukraus – tai sustiprina pomidorų skonį. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Kalbasi anglė, amerikietė ir rusė. Anglė sako: vakar grįžo vyras namo, o aš jam sakau, jeigu rytoj nenupirksi mikrobanginės, tai valgyti galėsi pats darytis. Na, ir ką jūs manot? - Pirmą dieną nematau, antrą dieną nematau, trečią dieną jau stovi mikrobanginė. Amerikietė sako: sakau vyrui jei nebus skalbimo mašinos, rūbus galėsi skalbti pats. Na, ir ką jūs manot?- pirmą dieną vyro nematau, antrą nematau, trečią dieną stovi skalbimo mašina. Rusė sako: sakau vyrui jei nebus dujinės viryklės, galėsi pats valgį virti. Na, ir ką jūs manot?- pirmą dieną vyro nematau, antrą nematau, trečią dieną dešinės akies krašteliu pradėjau vyrą matyti.