Receptai
Tortas „Garduolis“
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Tešlai: 5 kiaušiniai, 5 šaukšteliai cukraus, 5 šaukštai miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, sviesto kepimo formai. Kremui: 5 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai miltų, 1/2 l pieno, 200 g sviesto , stiklinė cukraus pudros, kokoso drožlių, riešutų. Putėsiams: 1 1/2 šaukšto želatinos, 1/2 stiklinės virinto vandens, 5 kiaušinių baltymai, stiklinė cukraus pudros. Glajui: 200 g margarino, po 2 šaukštus kakavos miltelių ir cukraus, kiaušinis.Veiksmai :
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdamos plakti suberkite cukrų ir po vieną trynius. Maišydamos berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydamos mediniu šaukštu virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite su cukraus pudra išsuktą sviesto, kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant atvėsusio biskvito. Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdamos suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną , maišykite ir iš karto krėskite ant kremo. Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą, cukrų. Viską maišykite, kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:

Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Vyno kokybės įvertinimas - Spalva. Vyno spalva, nesvarbu blyški ar intensyvi, nėra vyno kokybės rodiklis. Vyno kokybę parodo spalvos sodrumas – t.y. sugebėjimas išlaikyti tą pačią spalvą giliausioje taurės vietoje bei taurės pakraštyje. Aukščiausios kokybės vynuos...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Prabangi parduotuvė. Labai graži moteris matuojasi 50 tūkstančių dolerių vertės kailinius. Vyras išrašo čekį. Pardavėjas sako:
- Šiandien - šeštadienis, todėl kailinius galėsite pasiimti pirmadienį, kai čekį patvirtins bankas.
Pirmadienį ateina tas pats vyras, o pardavėjas šaukia:
- Kaip jums negėda, jūsų sąskaita - tuščia!
- Aš tik atėjau padėkoti už patį nuostabiausią savaitgalį mano gyvenime...