Receptai
Tortas „Kalėdinė eglutė
Šalis: Lietuva
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
Papločiui: 75 g sviesto, 1 kiaušinis, 50 g cukraus, 300 g miltų. Biskvitiniams lakštams: 6 kiaušiniai, 300 g cukraus, 250 g miltų, 6 šaukštai verdančio vandens, 2 šaukštai kepimo miltelių. Vyno kremo sluoksniui: 2/3 stiklinės baltojo vyno, 200 g grietinėlės, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 0,5 stiklinės cukraus, I citrinos nutarkuota žievelė, 4 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai želatinos. 2/3 stiklinės aviečių džemo, 1 pakelis raudonos želė, 1 pakelis žalios želė, 100 g kokosų drožlių. Papuošimui: 3 konservuoti persikai, vaisių mišinio cukatų, konservuotos papajos rutuliukų, 1 pakelis geltonos želė, kokosų drožlių. Torto šonams: 400 g grietinėlės, 0,5 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 2 pakeliai grietinėlės standiklio.Veiksmai :
Iš papločiui skirtų produktų paruošiame trapią tešlą, iškočiojame lakštą ir iškepame 170° C temperatūros orkaitėje. Iš biskvitiniams lakštams skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą ir iškepame 2 lakštus 180° C temperatūros orkaitėje. Trapios tešlos paplotį aptepame aviečių džemu. Ant viršaus uždedame biskvito lakštą ir įstatome į tortinę formą. Vyno kremui suplakame grietinėlę su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vynu, citrinos žievele ir citrinos sultimis. 2/3 kremo sumaišome su 2 šaukštais išbrinkintos ir ištirpintos želatinos . Kremą supilame ant biskvitinio lakšto ir paliekame šaltai 20 min. Ištirpiname žalią želė vienoje stiklinėje verdančio vandens ir sumaišome su kokosų drožlėmis. Atvėsusią želė supilame ant vyno kremo. Taip pat paruošiame raudoną želė ir atvėsusią supilame ant sustingusios žalios želė. 10 min. paliekame šaltai . Tuomet įklojame antrą biskvito lakštą. Likusį vyno kremą sumaišome su 1 šaukštu ištirpintos želatinos ir supilame ant biskvito. 30 min. paliekame šaltai . Tortą puošiame konservuotų persikų skiltelėmis, cukatais bei papajų rutuliukais. Geltoną želė ištirpiname vienoje stiklinėje verdančio vandens. Kai želė pradeda stingti, ją supilame ant torto ir 30 min. laikome šaltai . Torto šonus puošiame plakta grietinėle.Receptą atsiuntė: Renata
Dabartinis recepto įvertinimas:
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Lašišos atšildymas - Šaldyta lašiša turi būti atšildoma pamažu, šaldytuve. Paprastai tai trunka 1-2 dienas. Tuomet mėsa nepraras skonio ir stangrumo....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Petriukas klausia tėvo:
- Tėveli, kaip aš atsiradau?
- Na matai, Petriuk, mes su tavo mama labai mylime vienas kitą, ir kai mes einame miegoti visada po lovą pakišame dubenį. Vieną rytą atsikėlėme ir radome tave.
Petriukas norėdamas įsitikinti ar teisus tėvas pasikvietė savo sesę Marytę, paguldė ant lovos, pakišo dubenį po lovą ir nuėjo miegoti. Ryte Petriukas pasižiūri po lova, o ten tarakonas dubenyje. Priėjes prie tėvo sako:
- Tėveli, užmušk šitą išsigimėlį, nes man kaip tėvui ranka nekyla.