Receptai
Troškinta marinuota ir prismaigstyta lašiniukų jautiena
Sudėtingumo lygis:
Jums prireiks :
1.1 kg jautienos minkštimo,
2.riebalų arba aliejaus kepimui,
3.100 g lašiniukų, 4.grietinėlės,
5.1 šaukštelis miltų.
Marinatui:
6.8—10 kadagio uogų,
7.čiobrelių arba mairūno,
8. lauro lapelis,
9.3—4 sugrusti gvazdikėliai,
10.1 gabalėlis saliero,
11.1 petražolės šaknis,
12.1 nedidelis svogūnas,
13.4—5 šaukštai aliejaus , acto,
14.1/2 šaukšto druskos, 1/2 šaukšto cukraus.
Veiksmai :
Nuo mėsos nugramdyti plėves, sudėti ją į porceliano ar fajanso dubenį, apibarstyti susmulkintų prieskonių mišiniu ir užpilti silpnu acto tirpalu. Dubenį uždengti dangčiu ir dažnai vartant laikyti 2—6 dienas (priklausomai nuo mėsos kokybės ir gabalo dydžio) vėsioje patalpoje.
Marinuotą mėsa yra švelnesnė ir skanesnė, ne taip greit genda vasarą.
Marinuota mėsą nusausinti, prismaigstyti lašiniukų ir. kad gabalas būtų lygus, surišti virvele. Paskui iš visų pusių pakepinti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rusva plutele, įpilti šiek tiek karšto vandens, keletą šaukštelių marinato ir uždengus retkarčiais pavartant troškinti ant mažos ugnies.
Troškinama ant viryklės arba orkaitėje 11/2—2 1/2 valandos (priklausomai nuo gabalo dydžio). Į padažą supilti vandenyje išplaktus miltus, grietinėlę, pagardinti marinatu, dar pakaitinti ir perkošti.
Nurišus virvelę, mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir patiekti su virtomis arba apkepintomis bulvėmis ir salotomis. Padažą paduoti atskirai.
Dabartinis recepto įvertinimas: kol kas niekas dar neįvertino!
Recepto komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!
Palikite savo komentarą:
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
Visos patiekalų kategorijos
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Krienų gaminimas - Jei norite sutaupyti laiko krienus malkite mėsmale. Visai nebūtina tarkuoti su tarka, dargi rizikuojant tarka brūkštelti per pirštus....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Muzikantas glosto mylimąją:
- Aš tave myliu.
Ši svaigsta ir šnabžda:
- Žemiau, žemiau...
Muzikantas dviem tonais žemesniu balsu:
- Aš tave myliu.